Pikapelastaja: Pähkinämunakas ja tomaattiavokadosalsa

Pähkinämunakas ja salsa
Munakas on pikaruokien parhaimmistoa. Teen usein munakkaita, kun pitää saada jotain hyvää ruokaa nopeasti. Munakkaat valmistan yleensä Lappeenrantalaisen Kuorttisen luomukanalan maukkaista kananmunista, joita tilaan ruokapiirin kautta aina samaa tietä 30 munaa kerralla.

Munakkaita on hauska varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Herkullinen annos syntyy ilman ylimääräisiä kaupassa käyntejä, koska kaapista kuin kaapista löytyy aina jotain höystettä.

Tällä kertaa rouhitut pähkinät ja juusto juhlistavat arkista munakasta. Tomaatti-avokadosalaatti tuo annokseen piristävää raikkautta.

Sopii lounaaksi, brunssille tai viikonlopun rauhalliseen aamiaisherkutteluun!

Manchego-pähkinämunakas ( kahdelle)

4 luomu(kananmunaa)
4 rkl maitoa
suolaa ja mustapippuria
kourallinen cashewpähkinöitä
1 ½ dl manchegojuustoa raastettuna
rypsiöljyä paistamiseen

Tomaatti-avokadosalsa

100 g kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
2 rkl avokado- tai oliiviöljyä
1 rkl limen mehua
1 tl ruokosokeria
chiliä
1 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa ja mustapippuria

Riko munat kulhoon yksitellen. Lisää maito, suola ja mustapippuri. Sekoita kevyesti.

Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Hienonna ne paahtamisen jälkeen pieneksi murskaksi veitsellä.

Valmista salsa. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot. Poista kivi ja kuori. Leikkaa avokado tasaiseksi kuutioiksi.

Yhdistä tomaatin puolikkaat ja avokadokuutiot kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita.

Paista munakasmassaa niin kauan, että se hyytyy. Lisää munakkaan päälle juustoraaste, cashewpähkinärouhe ja tomaatti-avokadosalsa. Ripottele päälle persiljasilppua.

Nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *