Manteliset sitruuna-ricottapalat ovat ihanan meheviä ja raikkaita. Puoli pellillistä makoisia paloja tekee hetkessä. Nämä sopisivat kivasti myös juhlistamaan tulevaa äitienpäivää ja käyvät myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle mamalle. Oivallinen ohje löytyi Soppa365-sivustolta!
Sitruuna-ricottapalat gluteeniton
125 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1 (luomu) sitruunankuori
½ dl sitruunanmehua
3 munaa
1 ¼ dl sokeria
3 ½ dl mantelijauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g ricottaa
1 ½ dl marenkia
½ dl mantelirouhetta tai -mantelilastuja
Valmistus:
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista ½ desiä mehua.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhot, sitruunamehu ja -kuori, ricotta ja voisula sokeri-munavaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan päälle. ( Annos on noin puoli pellillistä) .Ripottele päälle marenkimurut ja mantelirouhe.
Paista kakkulevyä noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa.
Ai että, kuulostaa ihanan mehevältä ja suussa sulavalta. Tämän sorttiset ovat niin makuuni kahvin kera 🙂