Meksikolainen naudanliha-avokado-papusalaatti

Naudanliha-avokado-papusalaatti
Meksikolainen naudanliha-avokado-papusalaatti

Mustapapunachojen jälkeen ilta jatkui yhtä rennolla ruokameiningillä, mitä nyt pihvit grillailtiin räntäsateessa. Seuraavaksi oli nimittäin liha-avokado-papusalaatin vuoro, ja mikäs olisi parempaa kuin saada pihvit salaattiin hiilillä grillattuina.

Lauantai ei ollut vuoden kaunein grillauspäivä, mutta onneksi pihvit kypsyvät hetkessä, kun hiillos vain on valmis. Hiilillä grillatuista pihveistä tuli erinomaisia, mutta hyvät pihvit paistuvat pannulla myös tähän aikaan vuodesta lämpimässä kotikeittiössä.

Lisäksi salaatti höystetään pavuilla, avokadolla, maissilla ja vihanneksilla. Lopuksi hyvä kastike, tuoretta korianteria ja murskattuja tortillasipsejä.

Meksikolaisessa naudanlihasalaatissa on aurinkoista tunnelmaa, kuten monessa muussakin meksikolaisessa ruoassa. Salaattia syödessä ei voi olla samalla haikailematta lämpimistä ja aurinkoisista kesäpäivistä.

Liha-avokado-papusalaatti

400 g mureaa naudan lihaa ( käytin kahdenlaista: sisäpaistista tehtyä lehtipihviä ja entrecote pihviä)
4 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 limen mehu
4 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl valko- taip punaviinietikkaa
½ tl chilijauhetta
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
5 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 jäävuorisalaatti
1 (225 g) prk maissia
200 g punaisia kidneypapuja valutettuna
1 avokado (kuori, poista kivi, viipaloi ja pyöritä limen mehussa)
1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
1 kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
kourallinen tortillasipsejä paloiksi murrettuina

Valmistus:

Laita lihat kulhoon. Lisää valkosipuli, puolet limen mehusta ja oliiviöljystä. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä puoleksi tunniksi marinoitumaan.

Kastike: sekoita keskenään loppu limenmehu ja oliiviöljy sekä etikka, chili, juustokumina ja paprikajauhe. Laita sivuun.

Ruskista tai grillaa liha kevyesti, kunnes se on sopivasti kypsynyt. Nosta pannusta tai grillistä, suikaloi ja pidä ne halutessassi lämpimänä folion alla.

Sekoita salaatti ja kevätsipuli ja aseta tarjoiluvadille. Kaada puolet kastikkeesta päälle ja laita seuraavaksi maissi, pavut, avokado ja tomaatit. Ripottele päälle chiliä ja korianteria.

Laita lihat ja tortillasipsit päälle, kaada loput kastikkeesta ja tarjoile heti.

Ohje on pienin muunnoksin Ruokasuosikit Meksiko kirjasta.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *