Mustapapunachot

Mustapapunachot
Mustapapunachot

Vietimme eilen rentoa koti-iltaa ja sellaiseen sopii hyvin meksikolaiset herkut. Tein alkuun mustapapunachoja, joihin sulatetaan runsaasti cheddar-juustoa päälle ja mausteeksi ripsotellaan juustokuminaa. Loppuviimeistelyyn muutama lusikallinen ranskakermaa ja tuoretta korianteria.

Mustapapunachot valmistuvat nopeasti, noin vartissa, kun käyttää valmiiksi säilöttyjä mustapapuja. Herkku nostellaan lämpinä pannulta suoraan suuhun tortillasipseillä.

Mustapapunachot

1 prk (285 g) säilöttyjä mustapapupuja
200 g cheddarjuustoraastetta
½-1 tl juustokuminaa
3 rkl ranskankermaa
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna

Tarjoiluun: tortillasipsejä

Valmistus:

Valuta pavut hyvin ja levitä ne matalaan uunikestävään vuokaan. Ripottele pinnalle juustokuminaa ja raasta juustoa päälle.

Laita vuoka/pannu uuniin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15, niin että juusto sulaa.

Ota vuoka uunista ja lusikoi ranskankermaa päälle. Lisää päälle tuoretta korianteria, myös salaatti ja jalopenot sopivat.

Tarjoa lämpimänä nachojen kera.

Ohje on pienin muunnoksin ruokasuosikit Meksiko kirjasta.

Katso myös: Lohiceviche, guacamole ja nachot

8 thoughts on “Mustapapunachot

 1. Mistähän ihmeestä mulle tuli mustasilmäsusanna mieleen, (=kaunis kukka), kun luin mustapapunachot 🙂 Varmaan mukavaa iltamutusteltavaa. En ole koskaan maistanut mustapapuja, mutta ravintoarvoltaankin on ilmeisesti ihan superhyvää.

  1. Meilläkin mustapavut ovat jostain syystä olleet vähäisellä käytöllä, vaikka mustapapu on tosi maukaus ja makea papu. Mustapapu on hyvä proteiinin lähde ja siinä on korkea rauta- ja antioksidanttipitoisuus. Joskus olen tehnyt myös sosekeittoa mustapavuista. Sekin on hyvää, mutta mustapapu sopii moneen muuhunkin kuten patoihin,salaatteihin, tahnoihin jne. 🙂

 2. Mustapavut ovat yksi viime syksyn innostuksistani. Sitä kokattiin meillä siihen tahtiin, että itsekin yllätyin. Mutta ovathan ne vaan hyviä – maukkaita ja ruokaisia.

  1. Minäkin innostuin nyt mustapavusta pitkän tauon jälkeen ja täytyykin tehdä niistä pian jotain muuta myös. 🙂

  1. Moi Ville! Pavut olivat Gogreenin käyttövalmiita säilöttyjä mustapapuja ilman kastiketta, mutta en nyt uskalla sanoa varmaksi ovatko käyttövalmiit pavut aina fermentoituja. Gogreenin sivuilla fermentoinnista ei ainakaan tuotteen yhteydessä ollut mainintaa. Laitoinpa sen vuoksi kysymyksen sinne eli palataan aiheeseen vielä. 🙂

   1. Gogreenin asiakaspalvelu ei vaikuta kovin vauhdikkaalta, koska vieläkään en ole saanut tähän fermointikysymykseen vastautta. Ainoastaan vastauksen automaatilta, että vastaamme mahdollisimman pian…

 3. Heräsi kiinnostus, että mitä on fermentoidut pavut? Mikä ero niissä on , jos on fermentoituja papuja, tai ilman ja liittyykö se vaan mustapapuun? En ole kuullut sellaisesta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *