Merellinen pasta – spagettia, sardiineja, fenkolia ja rapeita leivänmuruja

Merellinen pasta
Spagettia, sardiineja, fenkolia ja rapeita leivänmuruja

Löysin merellisen ja mielettömän maukkaan pastaohjeen puolivahingossa food52 -sivustolta. Tämä pasta maistuu jotenkin niin välimerelliseltä. Siinä on mausteisen makeaa, vähän anikselta tuoksuvaa fenkolia, sardiineja ja tomaatteja. Mausteena kuivaa vermuttia, valkosipulia, chiliä ja sitruunaa.

Merellinen pasta aineet

Herkullisen pastan kruunaavat pannulla paistetut leivänmurut, jotka antavat ruoalle kivan rapean säväyksen ja maun. Ne ovat mahtavan hyviä, eikä kukaan kaipaa tällä kertaa parmesaania, joka ei oikeastaan edes kuulu merelliseen pastaan.

Tämä pasta vie makumatkalle Välimerelle… Syödessäni melkein kuulen jo meren kohinaa ja tunnen auringon paahteen.

Buon appetito!

Merellinen pasta – Spagettia, sardiineja, fenkolia ja rapeita leivänmuruja

300 g spagettia

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 fenkoli ohuina siivuina
½ tl chiliä
1 prk kokonaisena kuorittuja tomaatteja
½ sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta raastettuna (pese kuori hyvin ennen raastamista)
0,25 dl kuivaa vermuttia
2 prk (240 g) sardiineja oliiviöljyssä
2 (maalais)leipäviipaletta pieniksi muruiksi leikattuna
ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Paista murustettu leipä oliiviöljyssä pannulla rapsakaksi. Mausta suolalla ja sitruunakuorella.

Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä al dente.

Kaada toiselle pannulle öljyä ja kuullota hienonnettua valkosipulia hetki. Lisää fenkoli ja jatka paistamista viitisen minuuttia, välillä sekoitellen. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää joukkoon kokonaisena kuoritut tomaatit, vermutti ja sitruunan mehu. Sekoittele niin että tomaatit hajoavat. Keitä hiljalleen vähän kasaan. Lisää lopuksi sardiinit ja hienonnettua ruohosipulia.Kuumenna hetki. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Voit koristella annoksen myös fenkolin vihreillä tillimäisillä oksilla.

Tarjoa kastike spagetin ja leivänmurujen kera.

Lähde: Food52.com , pienin muutoksin

4 thoughts on “Merellinen pasta – spagettia, sardiineja, fenkolia ja rapeita leivänmuruja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *