Tämä paahdettu kukkakaalisalaatti ja vuohenjuusto-sitruunakastike on niin hyvää, että se saa vieraani aina huokailemaan onnellisena ja kyselemään tarkemmin mitä tässä on… Itseäni en voi kehua reseptin kehittelijäksi, vaan kunnia kukkakaalisalaatista kuuluu oikeasti Vege! ruokakirjan tekijöille Alex Niemiselle ja Riikka Sukulalle.
Vege! kirjan kukkakaaliresepteillä tuntuu voittavan pahimmatkin kukkakaalin vastustajat puolelleen. (Lukuunottamatta muutamaa itsepintaista pientä kananpoikaa…) Kannattaa kokeilla myös pizzatyyppistä kukkakaalicrustia. Uskon, että hämmästyt ja ihastut!
Paahdettu kukkakaalisalaatti ja vuohenjuusto-sitruunakastike
1 kukkakaali (500-700 g)
150 g salaattisekoitusta
oliiviöljyä
suolaa
250 g vuohenjuustoa ( pehmeää)
½ sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta ( pese hyvin)
1- 1 ½ dl maitoa
1 tl hienonennettua rosmariinia
suolaa ja pippuria myllystä
Valmistus:
Pese ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Öljyä ja suolaa kukinnot kulhossa ja kaada ne leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paahda uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, niin että kukinnot saavat vähän väriä pintaan, mutta jäävät kuitenkin napoiksi. (Kirjassa paahdetaan pannulla.)
Ota paksu ”kuori” juustosta pois, jos käytät pötkössä olevaa vuohenjuustoa. Notkista vuohenjuusto sitruunanmehulla. Lisää maitoa ja mausteet.
Kastike saostuu helposti, mutta maidolla muuttuu helposti taas juoksevaksi.
Lähde: Vege! Alex Nieminen ja Riikka Sukula (reseptiin tehty pieniä omia muutoksia)
Ehdin jo luulla, että oletko saanut pikkukananpojatkin innostumaan kukkakaalista, mutta tulikin esille tekstistä, että ei ihan vielä.. :-)Tämä on kyllä aivan ihanaa ruokaa, olen myös syönyt ja todennut !
Aina on joku jääräpää:-)