Kirsikkatomaateista syntyy täydellinen kastike pastalle – ja todella helposti. Raaka-aineiden määräkään ei päätä huimaa. Erittäin hyvä ohje myös arjen keskellä, kun pitää tehdä jotain herkullista syötävää nopeasti.
Kastikkeen salaisuus piilee makeissa kirsikkatomaateissa, joiden makeus vain tiivistyy pannulla. Annoksen viimeistelyyn riittävät parmesaanilastut, basilikan lehdet ja pannulla paahdetut pinjansiemenet.
Tämä ruoka maistuu meillä niin aikuisille kuin lapsille. Aterian päätyttyä pannu on kuin puhtaaksi pyyhitty. Kaikki katosi nälkäisiin suihin. Tytär ihmetteli, ” Kuinka äiti tää voi olla niin hyvää? ”
Herkullista pääsiäisviikon alkua!
Kirsikkatomaattikastike pastalle (4-5 henkilölle)
400 g spagettia
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
600 g kirsikkatomaatteja
1-2 tl ruokosokeria
suolaa & mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
parmesaania
paahdettuja pinjansiemeniä
Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta al dente.
Hienonna sipulit. Puolita kirsikkatomaatit.
Kuullota sipuleita muutama minuutti pannulla öljyssä. Kippaa puolitetut tomaatit joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Anna kastikkeen porista hiljalleen 5-10 minuuttia, niin että tomaatit melkein sulavat kastikkeeksi.
Tarjoa spagetin kera.
Lisää annoksen päälle lautasella parmesaania lastuiksi höylättyinä, paahdettuja pinjansiemeniä ja tuoretta basilikaa.
Nauti!
Tomaattikastike oli tosiaan maukasta ja mikä mukavaa, jaksoi hyvin syödä vielä myöhemmin mm. suklaisia pääsiäisherkkujakin 🙂