Omenasose

Omenasose
Omenasose

Meidän valkea kuulas omenapuu on tuottanut satoa tänä kesänä mukavasti. Yhden puun ompuista tekee monenmoista herkkua. Keitin pienen satsin myös omenasosetta pakastimeen. Ohje on varsin simppeli, mutta silti kattilassa höyryävistä omenoista nousee niin taivaallinen tuoksu. Siitä ei voi olla keittäjä nauttimatta, kun käy välillä kattilalla sosetta hämmentämässä.

Omenasose on ihanaa puurossa, jugurtin joukossa, leivonnassa, lettujen kera… Jaahas, tarkemmin kun ajattelee, niin riittääkö tämä satsi mihinkään? Tuplaa, triplaa ohje tarpeen mukaan.

Omenasose

1 kg omenoita
tilkka sitruunanmehua
1 dl vettä
½ dl -1 dl sokeria

Valmistus:

Poista omenista siemenkota omenaporalla, kuori ja palo lohkoiksi.

Laita vesi ja omenalohkot kattilaan. Kuumenna ja hauduttele sitten matalalla lämmöllä noin 45 minuuttia. Alkuun vähän useammin sekoitellen ja myöhemmin vähän vähempi riittää. Soseuta ja lisää sokeria maun mukaan.

Jäähdytä ja annostele pakasterasioihin. Pakastettavaan soseeseen riittää pienempikin sokerimäärä.

6 thoughts on “Omenasose

  1. Meidän viime syksynä istutetut omenapuut eivät tuottaneet vielä satoa, joten omenat on saatava muualta tänä vuonna… Rakastan omenasosetta, se on hyvää jopa juustojen kanssa!

    1. Omenasose on tosiaan ihanan monikäyttöistä. Minullekin se maistuu myös juustojen kera. Toivottavasti Heli pääsette nauttimaan oman puun omppuherkuista ensi vuonna. 🙂

  2. Syksy tuoksuu omenoilta ! Mikäs ihanampaa, kuin omatekoinen hillopurnukka pöydässä 🙂

  3. Omenasosetta olen tehnyt minäkin. Hieman samanlainen ohje mutta hieman vaniljaa joukkoon 🙂 Meillä omenoita on tullut myös todella runsaasti.

    1. Vanilja on varmasti ihana mauste omppusoseeseen. Mahtavaa, kun tämän vuoden omppusato on ollut monin paikoin niin runsas. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *