Kurpitsa-pekonipasta

Kurpitsa-pekonipasta
Kurpitsa-pekonipasta

Tällä viikolla 29.8.-4.9.2016 (viikko 35) vietetään kuluttajaliiton järjestämää hävikkiviikkoa jo neljättä kertaa. Hävikkiviikko pyrkii lisäämään ruoan arvostusta ja vähentämään ruokahävikkiä. Jokainen meistä voi omalta osaltaan vähentää ruokahävikkiä.

Keinoja on monia, mutta hauskinta on tehdä ruokaa tähteistä. Anna kotiväen nauttia alkuviikosta keittiömestarin erikoisannoksista! Etenkin viikon alku tarjoaa hyvän mahdollisuuden tarkastella jääkaapin sisältöä tarkemmmin ennenkuin rynnistää hakemaan kaupasta lastin lisää. ( Kumarru ja katso myös erittäin tarkasti sinne vihanneslokeroon, koska kasviksia vasta haaskataankin…)

Minun vihanneslokerosta pyöri vastaan kotimaisen kurpitsan lohko. Ensin tuumailin keittoa, mutta olisi tullut vähän nafti annos meidän pesueelle. Suunnitelma muuttui pastaksi, kun kurpitsan palat paahtuivat uunissa. Siitähän saa pekonin kera mahtavan makuisen kastikkeen ja helposti. Samaan pastaan hävisi kermapurkin pohjat ja fetajuuston pala.

Maistuvaa hävikkiviikkoa!

Kurpitsa-pekonipasta

400 g pastaa

kastike:
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
140 g pekonia
noin 600- 800 g paahdettua kurpitsaa ( suolaa, chiliä ja oliiviöljyä)
tilkka pastalientä
1 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
(fetaa)
tuoretta basilkaa

Valmistus:

Paahda ensin kurpitsaviipaleet 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit kuoria ennen tai jälkeen paahtamisen → vähän helpompaa jälkeen. Pirskota pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja chilimaustetta.

Keitä pasta al dente.

Kuumenna pannu. Paista ensin pekoni. Lisää sitten valkosipuli ja sekoittele hetki. Laita pannulle paahdetut kurpitsapalat ja anna muhia pannulla välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää kerma ja jatka hämmentelyä viitisen minuuttia lisää.

Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle basilikaa.

Tarjoa pastan ja vastaraastetun parmesaanin kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kurpitsa-pekonipasta

  1. Kyllä nämä ”hyväkuntoisten” hävikkien pelastamiset pois roskiksilta ovat niin tervetulleita uutisjuttuja nykyään… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *