Paahdettua leipää, munakokkelia ja pinaattia

Paahdettua leipää, munakokkelia ja pinaattia
Paahdettua leipää, munakokkelia ja pinaattia

Tämä on ihana leipä aamiaiseksi tai lounaaksi. Ja voihan sen valmistaa yhtä lailla iltapalaksi. Miksiköhän muuten munakokkelit ja munakkaat mielletään usein aamiaisruoiksi? Täälläkin munaruoat ovat usein syöty lounaaseen mennessä, vaikka ne ovat illalla varmasti yhtä hyviä

Pehmeä munakokkeli ja paistettu pinaatti sekä valkosipuli ovat verrattoman hyvä yhdistelmä paahdetun leivän päällä. Herkkuleivän voi lopuksi kruunata murustetulla fetajuustolla. Helposti ja nopeasti hyvää! Nam, nam!

Paahdettua leipää, munakokkelia ja pinaattia

voita ja oliiviöljyä
4 (täysjyvä)paahtoleipää

4 (luomu)kananmunaa
1 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria

125 g baby-pinaattia
1 valkosipuli kuorittuna ja hienonnettuna
½ rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

75 g fetaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistus:

Huuhtele pinaatti ja hienonna. Laita pannulle oliiviöljyä ja voita. Kuullota ensin muutama minuutti valkosipulia. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen sen aikaa, että pinaatti pehmenee. Mausta.

Valmista munakokkeli. Sekoita kulhossa rikotut munat, kerma ja mausteet. Kaada pannulle oliiviöljyä ja paista kokkelia koko ajan sekoittelen miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeä ja murumaista.

Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Nostele leivän päälle ensin paistettua pinaattia, sitten munakokkelia ja lopuksi murusta fetaa sekä silputtua lehtipersiljaa. Rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria myllystä.

Nauti salaatin kanssa.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Paahdettua leipää, munakokkelia ja pinaattia

  1. Hyvältä näyttää ja onhan munakokkeli pehmeän hellivääkin vatsalle 🙂

    1. Munakokkeli on mukavan pehmeää, tykkään tosi paljon siitä tällä tapaa leivän päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *