Enää pari päivää perheen kanssa koronakaranteenia jäljellä. Ollaan voiton puolella. Jonnekin ne päivät ovat hupsahtaneet, vaikka välillä onkin pitkästyttänyt tai perhetunnelma tiivistynyt. Pienoinen ihme on ollut, että ainoastaan yksi meistä sairastui ja hänkin onneksi lievästi. Mutta miten voikin olla mahdollista, että täällä samaa ilmaa hengitellessä meistä kukaan muu ei ole sairastunut? Ja testeissäkin on käyty. On se vaan mystinen tauti. Jollei sitten huomenna joku meistä ole vuorossa ja lopuilla alkaa uusi 14 vuorokauden karanteeni. Perheenjäsenien karanteeni on edelleen sen 14 vrk, vaikka muuten karanteeni lyheni lokakuussa 10 vuorokauteen. Isossa perheessä koronakaranteeni voi olla osalla muuten todella pitkä, jos tauti kiertää verkkaisesti koko perheen… Mutta tärkeintä tietenkin on ettei kukaan sairastuisi vakavasti!
Karanteenissa ei olla juostu kaupoilla tai asioilla, ainoastaan koiran kanssa lenkillä. Ruoat on tilattu verkkokaupasta. Hurraa, minäkin ensimmäistä kertaa elämässä. Onhan se juhlaa, kun ruokakuorma tuodaan ovelle, mutta ruoan verkkokauppa ei ehkä kuitenkaan ole mun juttu. Tuotteet olivat kyllä ihan moitteettomia, mutta olen sen verran liikkuvainen ihminen, että mielummin suihkin itse kaupassa kuin istun koneen ääressä tekemässä tilausta. Itse tykkään ostaa vähemmän kerralla, mutta kustannussyistä verkkokaupasta on järkevää tilata iso satsi ruokaa. Myös pakkauskala ei oikein nappaa, vaan tykkään valita kalat tiskiltä.
Nyt alkoi olla salaattiainekset vähissä, mutta vielä löytyi juureksia ja hedelmiä sekä pihalta tuoretta minttua. Palsternakkasalaatista tuli superherkullinen. Paahtuneet palsternakat, makean raikkaat satsumat, feta ja lisähärpäkkeet pirteän sitrusvinegretin kanssa olivat täydellinen kombo! Tein seuraksi toisenkin juuressalaatin eli paahdettuja porkkanoita limellä ja korianterilla. Proteiinilisänä meillä oli tällä kertaa boltsi-pyöryköitä.
Terveyttä, voimia ja hyvää oloa joka kotiin!
Palsternakkasalaatti & sitruunavinegretti
2-3 palsternakkaa
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
½ tl chiliä
3 satsumaa kuorittuna ja kuutioituna
100 g fetaa kuutioituna
1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna
½ dl mulperin marjoja tai kuivattuja karpaloita
tuoreita mintun lehtiä
mieluisaa versosalaattia , tässä lehtikaali
sitrusvinegretti
½ dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaahterasiirappia
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori palsternakat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita palsternakat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lisää joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja chili. Sekoita. Paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes palsternakat ovat napakan kypsiä.
2. Yhdistä kulhossa salaatin ainekset.
3. Vispaa sitrusvinegretin ainekset sekaisin ja kaada kastike salaatin joukkoon.
4. Tarjoa lisänä hummusta.
Kiva kuulla että karanteeninne on päättymässä, ja että teidän perheessä koronaoireet olivat vain lievät.Minäkään en välitä ruuan kotiinkuljetuksesta,ja kun täällä kauppakeskukset/iso osa katutason kaupoista kiinni,niin ruokaostoksilla käynnit ovat lähes viihdettä 😁
Täällä ei jostain syystä ole palsternakkaa,vaikka kuulemma joku tila sitä kasvattaa,ja olen korvannut sen yleensä persiljajuurella.Herkulliselta kuulostaa tuo salaatti💚
Kiitos! <3 Ei voi olla muuta kuin kiitollinen, onneksi näin tällä kertaa. Itselleni kanssa tosiaan sopii paremmin kaupassa käynti, mutta hyvä se tietenkin oli tälläisessä poikkeustilanteessa.
Jännää ettei siellä ole palsternakkaa, ehkä se on enemmän sellainen pohjoisen juures. Persiljajuuri on varmasti hyvä korvike, sitä minun tulee taas tosi harvoin käytettyä...Pitäisikin ottaa listalle ja virkistää makumuistia sen suhteen. 🙂
Sehän oli sitten hyvä, että emännän ainekset oli vähissä, kun siitä syntyikin sitten näin hieno salaattiviritelmä 😋 😀 Palsternakka on kyllä hyvää!
Nän se on, syntyy aina uusia oivalluksia, kun ei ole kaikkea kaapeissa! 🙂 Palsternakka on ihanan monipuolinen juures!