Porkkanakakku on meidän lasten mielestä aivan erikoishyvää! Esikoiseni on toivonut sitä jopa synttärikakuksi. Tykkään siitä valtavasti myös itse. Leivonkin porkkanakakkua tasaisin väliajoin. Tähän mennessä parhaimmaksi porkkanakakun reseptiksi (pienin muutoksin) on osoittautunut Leila Lindholmin ohje kirjasta Pala kakkua – ja paljon muuta.
Leilan leivonta- ja ruokakirjat ovat ihastuttavia. Kuvat ovat kauniita ja ohjeet innostavia. Niitä tulee usein selailtua, kun tekee mieli jotain hyvää.
Porkkanakakku on mukavan mehukas ja todella helppo tehdä. Onnistuu ihan varmasti keneltä tahansa. Kakku on hyvää seuraavanakin päivänä, jos käy niin hyvin, että jotain jää jäljelle…
Maailman paras porkkanakakku
3 luomukananmunaa
3 dl (ruoko)sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
½ tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 ½ dl rypsiöljyä
5 dl raastettua porkkanaa
Voita ja korppujauhoa vuoan voiteluun
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja kääntele seos munavaahtoon.
4. Lisää auringonkukkaöljy ja porkkanaraaste.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
6. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
7. Jäähdytä kakku.
Tuorejuusto-limettikuorrute:
60 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn (luomu)limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia-juustoa
1. Vatkaa kaikki ainekset sileäksi seokseksi.
2. Levitä kuorrute kakun päälle.
Leila Lindholm: Pala kakkua – ja paljon muuta
On kyllä aivan ihana kakku ja jota voi myös herkutella hyvällä omallatunnolla, kun onhan siinä porkkanaraastettakin niin reippaasti 🙂
Juu, ihan kuin terveyskakku 😉