Parsa-pecorinosalaatti

Parsa-pecorinosalaatti

Mansikoilla höystetty parsa-pecorinosalaatti saa minut kesäiselle tuulelle. Pastalisäyksellä siitä tulee mukavan ruokaisaa ja se on mainio lounassalaatti tai piknikille mukaan otettava, kunhan tästä sää vähän lämpenesi lisää.

Parsa-pecorinosalaatti

Parsalla tulee herkuteltua nyt usein, kun se on edullista, eurooppalaista ja kohtuullisen tuoretta. Mansikoita sorruin ostamaan vasta ekan kerran. Lidlin espanjalaiset luomumansikat olivat niin hyvännäköisiä – ja myös ihanan makuisia!

Aurinkoista viikonloppua!

Parsa-pecorinosalaatti ( neljälle)

1 puntti (500g) parsaa
400 g mansikoita
100 -150 g pecorino-juustoa
200 g pastaa
kourallinen rucolaa
kourallinen basilikaa
kourallinen pinaattia
(paahdettuja pinjansiemeniä)

kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaahterasiiirappia tai hunajaa
suolaa ja mustapippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Kuutioi pecorino.
3. Huuhtele parsat hyvin. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. Napauta kannasta puinen osuus katki ( noin 2-3 cm).Kaada kuumalle pannulle tilkka öljyä. Paista parsoja muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
4. Kokoa kaikki salaatin ainekset kulhoon. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita se joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *