Olimme perheen kanssa lomalla Italiassa, joka on klassisten ruokamakujen kehto. Kun palasimme kotiin, niin mieleni on tehnyt jatkaa ruokaklassikoiden parissa. Sitähän on myös tämä valkoinen keitetty parsa, hollandaisekastike & graavilohi. Tässä annoksessa ei ole mitään uutta, mutta niin taivaallisen hyvää!
Ja vaihteeksi valkoista parsaa. Siinä on niin upean hienostunut maku, että en tiedä miksi sitä melkein aina tarttuu siihen vihreään parsaan. Nämä Lidlin saksalaiset valkoiset parsat olivat todellakin vajaan kolmen euron arvoisia. Hinta-laatusuhde kohdillaan!
Valkoista parsaa, hollandaisekastike & graavilohta (kahdelle)
1 nippu (500g) valkoista parsaa
noin 1 tl suolaa ja sokeria keitinveteen
Hollandaise-kastike
100 g voita sulatettuna hieman jäähtyneenä
2 kananmunan keltuaista
2 rkl kylmää vettä
1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja valkopippuria
graavilohta maun mukaan
Valmistus:
1. Tee ensin hollandaisekastike.
2. Sulata rasva ja anna jäähtyä vähän. Sekoita keltuaiset kattilassa veden kanssa ja nosta kattila isomman kattilan päälle, jossa kiehuvaa vettä. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu. ( Lisää nopeasti kylmää vettä tai jääpala voimakkaasti vatkaten, jos kastike juoksuttuu)
3. Nosta kattila pois kiehuvan veden päältä. Lisää voi ohuena nauhana koko ajan samalla voimakkaasti vatkaten. Jätä voin valkoinen pohjasakka kattilaan. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Laita kastike kelmun alle kulhoon siksi aikaa, kun valmistat parsat.
4. Kuori parsat nupusta alaspäin ja leikkaa kuiva kanta pois. Keitä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.
5. Nosta parsat vedestä ja tarjoa ne hollandaisekastikkeen sekä graavilohen kera.
Parsasesonkia on odotettu. Vihreää parsaa olen jo maistellut muutamaan otteeseen, mutta valkoista en vielä. Ihana parsa-annos. Graavilohi on täydellinen yhdistelmä parsan kera.
Kiitos, parsakausi on niin parasta ja tämä klassikko on vaan hyvää! Valkoinen parsa on viime aikoina mielestäni jäänyt vähän vihreän varjoon ja sitäkin kannattaa ehdottamasti välillä napata kaupasta mukaan. 🙂