Rukiinen mustikkapiirakka

Rukiinen mustikkapiirakka

Välillä on syytä myllätä ja siivota jääkaappi, kuivakaappi ja pakastin. Jääkaappi tuli taas ihanasti puhtaaksi ja järjestykseen. Kuivakaapista lähti vanhaa pois ja pakastin alkaa olla aika tyhjä. Tervetuloa vaan jo uusi satokausi! Tosin sitä joutuu kenties vielä odottamaan, kun lunta pukkaa taivaalta.

Kuivakaapista tuli vastaan Myllärin ruisjauhopaketti ja pakastimesta viimeiset mustikat. Mainiot piirakan ainekset, joista saa ihanan perinnepiirakan.

Rukiinen mustikkapiirakka

150 g pehmeää voita
1 ¼ dl ruokosokeria
2 luomu kananmunaa
3 luomu ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta

täyte:

1 prk maitorahkaa
1 luomukananmuna
½ dl ruokosokeria
1 tl vaniljajauhetta
3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja jatka vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää hyvin sekoittaen taikinaan.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle.

Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Ohje: Myllärin luomuruisjauhopaketista

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Rukiinen mustikkapiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *