
Ruis ja mustikka ovat ihana pari! Nyt viimeistään kannattaa kaivaa pakastimesta viime vuonna kerätyt mustikat ja upottaa ne vaikka klassiseen mustikkapiirakkaan, jonka pohja on mahtavan rukiinen.


Ohjeen olen napannut Myllärin luomuruispaketista ja resepti on uudelleenjulkaisu uusin kuvin.
Rukiinen mustikkapiirakka
150 g pehmeää voita
1 ¼ dl ruokosokeria
2 luomu kananmunaa
3 dl luomu ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk maitorahkaa
1 luomukananmuna
½ dl ruokosokeria
1 tl vaniljajauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Valmistus:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja jatka vatkaamista.
2. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää hyvin sekoittaen taikinaan.
3. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Ohje: Myllärin luomuruisjauhopaketista
Olen myös tehnyt tätä ja ihastunut ikihyviksi 🙂
Ruis ja mustikka ne yhteen sopii! 🙂
Olenkin etsinyt hyvää rukiista piirakanpohjaa, tätä pitää kokeilla!
No tässä ainakin on yksi varsin simppeli ja hyvä ruispohja. 🙂