Rukiinen mustikkapiirakka

Rukiinen mustikkapiirakka

Ruis ja mustikka ovat ihana pari! Nyt viimeistään kannattaa kaivaa pakastimesta viime vuonna kerätyt mustikat ja upottaa ne vaikka klassiseen mustikkapiirakkaan, jonka pohja on mahtavan rukiinen.

Rukiinen mustikkapiirakka
Rukiinen mustikkapiirakka

Ohjeen olen napannut Myllärin luomuruispaketista ja resepti on uudelleenjulkaisu uusin kuvin.

Rukiinen mustikkapiirakka

150 g pehmeää voita
1 ¼ dl ruokosokeria
2 luomu kananmunaa
3 dl luomu ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta

täyte:

1 prk maitorahkaa
1 luomukananmuna
½ dl ruokosokeria
1 tl vaniljajauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja jatka vatkaamista.

2. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää hyvin sekoittaen taikinaan.

3. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle.

5. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Ohje: Myllärin luomuruisjauhopaketista

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Rukiinen mustikkapiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *