Parsa-prosciuttopiirakka

Parsa-prosciuttopiirakka

On taas aika aloittaa parsoilla herkuttelu. Eurooppalaiset parsat ovat saapuneet kauppoihin, eihän tässä ole enää mitään syytä jarrutella!

Minun parsakausi alkoi tänään herkullisella parsa, kylmäsavulohi & spelttirisottoannoksella Klaus K:n brunssilla ystävien kanssa ja päätin jatkaa parsajuhlaa samaa tietä kotona. Juuri ennen illan TTK:ta nappasin uunista huumaavan tuoksuisen piirakan, jossa oli muun muassa prosciuttokinkkuun kietaistua vihreää parsaa, kirsikkatomaatteja ja juustoja. Piirakka oli ihanaa, ja niin myös oli Tanssii tähtien kanssa. Ihan itkettävän ihana iltapaketti!

Parsa-prosciuttopiirakka

Pohja:
125 g voita
3 ½ dl (luomu) täysjyvävehnäjauhoja
½ dl parmesaania raastettuna
1 kananmunan keltuainen
1 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte:
paistamiseen voita ja öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 (salotti)sipuli
1 puntti (500g) vihreää parsaa
80 g prosciutto-kinkkua
noin10 kirsikkatomaattia
1 ½ dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunanmehua
1 tl paprikamaustetta
suolaa ja mustapippuria
½ -1 dl cheddaria raastettuna

Valmistus:

Nypi jauhot, juustoraaste, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon kylmä vesi ja kananmunan keltuainenm sekoita taikina nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele parsat ja kuori parsat ohuelti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois.

Kuumenna rasva pannulla ja kuullota ensin sipuleita. Ota sivuun ja paista seuraavaksi parsat.
Leikkaa tomaatit puoliksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma, munat, sinappi, sitruunamehu ja mausteet.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Levitä ensin pohjalle sipulia. Kaada sitten kerma-munaseos. Painele täytteen päälle prosciuttoon kääräistyä paistettua parsaa ja täytä reunat tomaatin puolikkailla. Raasta päälle vielä cheddaria.

Paista piirakkaa täytteineen vielä 20 minuuttia lisää.

Nauti salaatin kera.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *