Parsa-prosciuttopiirakka

Parsa-prosciuttopiirakka

On taas aika aloittaa parsoilla herkuttelu. Eurooppalaiset parsat ovat saapuneet kauppoihin, eihän tässä ole enää mitään syytä jarrutella!

Minun parsakausi alkoi tänään herkullisella parsa, kylmäsavulohi & spelttirisottoannoksella Klaus K:n brunssilla ystävien kanssa ja päätin jatkaa parsajuhlaa samaa tietä kotona. Juuri ennen illan TTK:ta nappasin uunista huumaavan tuoksuisen piirakan, jossa oli muun muassa prosciuttokinkkuun kietaistua vihreää parsaa, kirsikkatomaatteja ja juustoja. Piirakka oli ihanaa, ja niin myös oli Tanssii tähtien kanssa. Ihan itkettävän ihana iltapaketti!

Parsa-prosciuttopiirakka

Pohja:
125 g voita
3 ½ dl (luomu) täysjyvävehnäjauhoja
½ dl parmesaania raastettuna
1 kananmunan keltuainen
1 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte:
paistamiseen voita ja öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 (salotti)sipuli
1 puntti (500g) vihreää parsaa
80 g prosciutto-kinkkua
noin 10 kirsikkatomaattia
1 ½ dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunanmehua
1 tl paprikamaustetta
suolaa ja mustapippuria
½ -1 dl cheddaria raastettuna

Valmistus:

1.Nypi jauhot, juustoraaste, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja kananmunan keltuainen. Sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuori parsat ohuelti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois.

3. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota ensin sipuleita. Ota sipulit sivuun ja paista seuraavaksi parsat.
Leikkaa tomaatit puoliksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma, munat, sinappi, sitruunanmehu ja mausteet.

4. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Levitä ensin pohjalle sipulia. Kaada sitten kerma-munaseos. Painele täytteen päälle prosciuttoon kääräistyä paistettua parsaa ja täytä reunat tomaatin puolikkailla. Raasta päälle vielä cheddaria.

5. Paista piirakkaa täytteineen vielä 20 minuuttia lisää.

Nauti salaatin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *