Teen aika harvoin mitään hilloja, mutta Klaus K:n brunssilla oli niin hyvää omena- tyrnihilloketta leipäjuuston kera, että muutaman päivän kuluttua minun oli saatava vähän vastaavanlaista herkkua kotoa. Paitsi omenat vaihtuivat porkkanoihin.
Porkkana-tyrnihillo on mainion makeahko seuralainen leipäjuustolle. Ajattelin myös nauttia tätä hilloa aamulla puuron kera tai omenaisen kaurapannarin kanssa.
Porkkana-tyrnihillo
250 g (luomu) porkkanoita
100 g tyrniä
1 ½ dl hillosokeria
½ tl vaniljajauhetta ( urtekram)
Valmistus:
Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Keitä porkkanat pehmeiksi vedessä. Lisää lopuksi tyrnit ja kuumenna vielä kerran. Valuta vesi pois ja soseuta. Painele siivilän läpi, jos haluat tyrnin siemenet pois.
Lisää soseen joukkoon hillosokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta vaniljalla.
Kaada hillo puhtaaseen purkkiin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Resepti pienin muutoksin : Kodin kuvalehti
Eipä olekaan tullut popsittua leipäjuustoa aikoihin.., täytyykin korjata asiaa 🙂 Hillo sopii varmaan hienosti.
No vähän sama tilanne oli täällä ja tuo hillo sopii juuston seuraan täydellisesti. 🙂