Perhelomailua toisen kodissa Lontoossa

Olkkari
Olkkari

Kananpojat lomailivat neljä päivää ja kolme yötä Lontoossa. Ensimmäistä kertaa otimme majoituksen Airbnb:n kautta. Hotellien hinnat ovat perhemajoitukseen aika tyyriitä ja kolmen lapsen kanssa kaipaa enemmän tilaa kuin pienen huoneen verran.

Eikä majoittuminen matkalla toisen kotiin ole lainkaan hullumpi vaihtoehto. Vuokra-asunnossa pääsee asumaan kodinomaisessa tunnelmassa kuten paikalliset ihmiset. Meidän asunto oli kerrostalossa neljännessä kerroksessa Waterloossa. Talossa ei ollut hissiä ja rappukäytävää, joten ylös oli matkaa 64 porrasta ja portaat nousivat ylös hauskasti ulkokautta.

Vastapäinen talo oli kuin peilikuva.

Asunnon sijainti oli hyvä. Lensimme Norwegianilla Gatwickin kentälle, josta oli puolen tunnin junamatka Blackfriasin asemalle. Siitä oli noin 15 minuutin kävelymatka asunnolle. Saavuimme aamupäivästä, joten oli mukavaa, kun laukut sai viedä suoraan asunnolle. Ranskalaisperhe teki lähtöä meidän tullessa. Siivooja kävi sillä aikaa, kun olimme kaupungilla.

Tiskausmaisemat
Tiskausmaisemat

Asunto oli persoonallinen, valoisa, siisti ja tilava: kolme makuuhuonetta, olkkari ja keittiö. Viihtyisyyttä olisi lisännyt muutama selkänojallinen tuoli tai sohva. Onneksi ei ollut kokolattiamattoja, vaan rustiikkiset puulattiat. Kirjahyllyssä oli maalauksia ja soittimia. Soittimilla sai soittaa. Asunnossa oli myös pieni ripaus suomalaisuutta: muun muassa Marimekon astioita ja kankaita.

Hylly

Vanhoissa englantilaistaloissa seinät ja ikkunat ovat vähän kuin pahvia, joten asumisen äänet kuuluvat hyvin läpi. Ensimmäisenä yönä kuului jonkun pariskunnan riitely klo 4 aikaan yöllä, mutta muuten talossa oli öisin hiljaista. Talo oli sen verran sivussa pääkadusta, joten liikenteen melu ei kuulunut. Silloin tällöin kuuluivat hälytysajoneuvojen sireenit tai lentokoneiden äänet, mutta me nukuimme hyvin.

Makuuhuone
Makuuhuone

Asunnossa olisi ollut mahdollista kokkailla ja Borough Marketin ruokataivaskin on lähellä, vain 15 minuutin kävelymatkan päässä. Olimme päivisin kuitenkin niin paljon liikenteessä, että ruoanlaitolle ei jäänyt aikaa. Söimme kämpillä vain aamiaisen ja iltapalan. Läheltä löytyi pari hyvää ruokakauppaa: Sainsbury`s ja Marks & Spencer. Niistä ostimme pienet ruokaostoksemme.

Astiahylly

Pieni miinus oli, että suihkusta tuli lämmintä vettä varsin olemattomalla paineella. Peseytyminen vaatikin pientä kekseliäisyyttä, koska emme kaivanneet kylmää suihkua. Ratkaisimme ongelman hakemalla vettä vadilla keittiön hanasta, josta kuumaa vettä tuli hyvin. Hei, vähän suomalaista mökkisaunavati meininkiä Lontooseenkin!

Kaiken kaikkiaan hauska uusi kokemus majoittua. Näin meidän perhe voisi matkustaa toisenkin kerran. Seuraavaksi kirjoittelen blogin teeman mukaisesti pientä ruokaraporttia Lontoosta, mutta uudesta kokemuksesta innostuneena tällä kertaa mennään pääaiheen vierestä.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Perhelomailua toisen kodissa Lontoossa

  1. Varmaan oli hieno ja piristävä reissu 🙂 Mitäs kaikkea te siellä herkuttelitte retkien lomassa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *