Kananpoikien Bistrossa munakas on suosittu lounasruoka. Siihen lisukkeet löytyvät sesongin herkuista. Eilen paahdoin punajuuria uunissa ja niitä jäi vähän yli. Hyvä niin, koska tähteistä syntyi todella maukas syksyinen munakas. Vuohenjuusto toimii upeasti punajuuren kanssa. Ja taas timjamia – syksyn ja talven suosikkiyrttini.

Punajuuri-vuohenjuustomunakas
Kahdelle
Munakas:
4 munaa
4 rkl maitoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Päälle:
200 g valmiiksi paahdettua punajuuria
100 g vuohenjuustoa
pari oksaa tuoretta timjamia
Riko munat kulhoon yksitellen. Lisää maito, suola ja mustapippuri. Sekoita kevyesti.
Kaada munakasmassa pannulle, jossa on vähän öljyä tai voita.
Anna paistua hetki ja lisää päälle paahdetut punajuuret, paloiteltu vuohenjuusto ja tuoretta timjamia.
Jatka paistamista sen aikaa, että myös päällyste vähän lämpiää.
Nauti!