Punajuuri-roquefortsalaatti

Punajuuri-roquefortsalaatti

Otetaanpa väliin yksi ihana jouluinen salaatti paahteisilla punajuurilla, aromikkaalla roquefortilla, viinirypäleillä ja pähkinöillä. Salaatti viimeistellään pähkinäisellä ja kirpeällä sitruuna-hunajakastikkeella. Tämä salaatti on tulvillaan upeita makuja, jotka täyttävät aistit.

Punajuuri-roquefortsalaatti

Joulukuu on sinihomejuustojen kulta-aikaa. Ainakin itselläni suurin sinihomejuuston ostamisen piikki tulee tähän aikaan vuodesta. Roquefortia en ollutkaan aikoihin nauttinut. Se on upean moniulotteinen sinihomejuusto. Toki kermainen ja aromikas, mutta myös kirpeä ja suolainen. Se yhdistetään pähkinäisissä salaateissa monesti päärynän ja endiivin kanssa, mutta sopii kyllä hienosti myös punajuuren ja rypäleiden kanssa.

Yksinkertaisimmillaan rakastan sinihomejuustoa piparkakkujen ja hyvän portviinin kera, mutta upeasti sillä maustaa salaattien lisäksi pastat, uunivuoat, kastikkeet jne. Tätä salaattia olisi voinut nauttia useammankin kulhollisen. Oli sen verran koukuttavaa!

Punajuuri-roquefortsalaatti

Punajuuri-roquefort salaatti (3-4 annosta alkuun)

noin 300-400 g punajuuri kuorittuna ja lohkoina
rypsiöljyä
1 tl timjamia
suolaa ja mustapippuria

1 pussi vuonankaalia
2 dl vihreitä rypäleitä halkaistuna
½ dl kuivattuja karpaloita
100 g roquefort-juustoa tmv sinihomejuusto lohkoina
kuivalla pannulla paahdettuja manteleita ja saksanpähkinöitä

sitruuna-hunajakastike:

½ sitruunankuori raastettuna (pese kuori hyvin)
½ sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
2-3 rkl saksanpähkinäöljyä tai oliiviöljyä

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta punajuurilohkot leivinpaperille ja sekoita öljy, suola, mustapippuri ja timjami mukaan. Paahda lohkoja uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
2. Vispaa sitruuna-hunajakastikkeen ainekset sekaisin.
3. Esivalmistele muut raaka-aineet.
4. Kokoa salaatti kulhoon tai suoraan annoskulhoihin. Viimeistele kastikkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.