Punajuuri-sinihomejuustogratiini ja kermainen marraskuu

Punajuuri-sinihomejuustogratiini

Herkullinen punajuuri-sinihomejuustogratiini on täsmälääkettä tähän marraskuun harmauteen, kuten myös monet muut gratiinit. Tähän aikaan vuodesta en vain pysty elämään keveillä salaateilla, vaan ruoassa pitää olla lämpöä ja kermaisuutta. Ja köh… mielellään myös juustoja.

No vastapainoksi pyrin paljon lenkkeilemään, jottei seuraavana keväänä tarvitse uusia koko garderoobia. Kaloreita en ole koskaan jaksanut laskea, mutta seurailen kyllä innokkaana esimerkiksi askeleiden määrää päivässä. Tavoitteeni on 10 000 askelta / päivä.

Punajuuri-sinihomejuustogratiini

Maukkaan punajuuri-sinihomejuustogratiiniin seuraksi sopii mainiosti esimerkiksi savulohi & raikas salaatti.

Punajuuri-sinihomejuustogratiini

6-7 (n. 600 g) punajuuria
2 (rosamunda) perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kuivattua persiljaa
suolaa ja mustapippuria
150 g sinihomejuustoa
2 dl kuohukermaa

Vuoan voiteluun: voita tai vuoraa leivinpaperilla

Päälle: esim. tuoretta basilikaa, persiljaa ja rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistus:

1. Kuori ja viipaloi esim. mandoliinilla perunat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. ( Perunan voi vaihtaa myös kokonaan punajuuriin)
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja pehmittele sipuleita siinä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
3. Leikkaa sinihomejuusto pieniksi paloiksi
4. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain perunaa, punajuuria, sipulia, juustoa ja mausteita.
5. Kuumenna kerma ja kaada päälle
6. Kypsennä vuokaa 175 asteisessa uunissa noin tunti.
7. Anna vetäytyä folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua. Laita päälle halutessassi tuoreita yrttejä ja rouhittua saksanpähkinää.

Saatat tykätä myös

3 kommenttia artikkeliin ”Punajuuri-sinihomejuustogratiini ja kermainen marraskuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *