Joskus vahingossa ja suunnittelematta syntyy mitä herkullisimpia ruokia. Tätä minun ei pitänyt edes tallentaa, mutta sitten innostuin kuvaamaan ruokaa laittaessa noita tomaatteja. Ennen uunia ja sitten uunin jälkeen, josta tuli ihanasti räjähtäneitä tomaatteja ulos.
Uunissa paahtuneet ja täytetyt tomaatit ovat superherkullisia peruspestopastan kera. Pastassa ei ollut muuta lisänä kuin tuoretta basilikaa ja vastaraastettua parmesaania. Lisäksi paistoin pekonia. Nämä kaikki isketään samalle lautaselle ja lopputulos on tyrmäävän makuinen!
Ihanasti räjähtäneet tomaatit
8 tomaattia ( 4-5 annosta)
100 g fetaa kuutioituna
kourallinen persiljaa hienonnettuna
1 tl paprikamaustetta
1 tl oreganoa
ripaus suolaa
mustapippuria
1- 2 tl hunajaa
oliivi- tai rypsiöljyä
Valmistus:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa tomaateista hattu pois. Koverra vähän lusikalla sisusta pois.
Työnnä sisään fetaa ja persiljaa. Ripottele päälle mausteita ja valuta hunajaa sekä öljyä.
Kypsennä uunissa noin 20 -30 minuuttia.
Tarjoa pestolla maustetun pastan ja paistetun pekonin kera. Toisin kuin kuvassa niin tomaattia kannattaa nostaa pastan päälle ja siitä leikata pastan mukana tai murskata ikäänkuin kastikkeeksi.
Täytetyt tomaatit sopivat myös lisukkeeksi monille muille ruoille.
Onpas herkullisen näköisiä tomaatteja 😋 Kunpa ne pohjois-koreassakin räjäyttelis vaan ihanasti tomaatteja 😀
Mehukkaasti poksahtaneet tomaatit ovat kuin kastike pastan kanssa. 🙂