Punajuuripihvit ja vuohenjuustomousse

Punajuuripihvit ja vuohenjuustomousse

Nämä ovat maailman helpoimmat punajuuripihvit. Ei raastamista, vaan viipaloituna ja leivitettynä keittämisen jälkeen pannulle. Ja arvatkaa vaan miten ihanan rapeaa punajuuriherkkua pukkaa tuossa tuokiossa lautaselle. (Punajuuret voi hyvin keittää edellisenä iltana jo paistamista vaille valmiiksi.)

Vuohenjuusto on tunnetusti mahtava makupari punajuurelle, joten pihvien seuraksi sopii ihanan täyteläinen vuohenjuustomousse.

Punajuuripihvit

4 punajuurta
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 tl timjamia
suolaa ja mustapippuria
paistamiseen voita ja öljyä

Vuohenjuustomousse

100 g vuohenjuustoa
1 dl ranskankermaa
2 tl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria

Tee ensin mousse valmiiksi. Paloittele vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja sekoita se haarukalla vähän samalla survoen muiden ainesten kanssa.

Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Kuori ja leikkaa punajuuret noin sentin viipaleiksi. Kastele viipaleet ensin kananmunassa ja pyörittele seuraavaksi suolalla, mustapippurilla ja timjamilla maustetuissa korppujauhoissa.

Paista leivitetyt punajuuret voissa ja öljyssä pannulla pinnaltaan rapeiksi molemmin puolin.

Tarjoa salaatin ja vuohenjuustomoussen kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Punajuuripihvit ja vuohenjuustomousse

  1. Täällä Bistrossahan pinotaan toinen toistaan herkullisemman näköisiä ”pinoja” 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *