Olisiko myös sinulla jäänyt sopivasti perunamuusin tähteitä jääkaappiin? Jos on niin kannattaa ryhtyä herkullisten perunalettujen paistoon. Letut ovat nimittäin varsin maistuva tapa hyödyntää muusin tähteet. Toki ei ole yhtään huono juttu ryhtyä muussin valmistukseen vain näiden ihanien lettujen vuoksi!
Kala,- mäti- ja äyriäisherkut ovat oivallinen lisuke perunaletuille. Illallisella tarjoaisin letut alkupalaksi ja kyytipoikana nautittaisiin sitä aikuisten sihijuomaa. Tällä kertaa nämä letut paistuivat arkiherkuksi graavilohen, sitruunamaustetun smetanan ja mummonkurkkujen eli hölskytyskurkkujen kera. Lasissa kupli kivennäisvesi.
Herkullisia perunalettukestejä!
Perunaletut ( alkupalaksi neljälle)
4 dl perunamuusia
½ dl ruisjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
2 munaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Sekoita muussin joukkoon jauhot ja munat. Lisää maito ja mausteet hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Tarjoa esim. graavikalan, mädin, smetanan kera.
Oi, mikä herkkukasa 😀 Muistui mieleen, että lapsuudessani etelä-pohojanmaalla tehtiin muusin jämistäkin perunakropsuja uunissa ja hyviä olivat!
Voi kropsuja mun pitäisi ehdottomasti joskus kokeilla tehdä.:-)