Raparperi-mansikkatortilla

Raparperi-mansikkatortilla
Raparperi-mansikkatortilla

Tämä on ihanan yksinkertainen ja nopea jälkiruoka. Tortillat tuovat helpotusta laiskan kokin keittiöön kesällä. Näin alkukesästä täyte syntyy oman pihan raparpereista ja torimyyjältä haetuista mansikoista. Seuraksi vain maustettua kermavaahtoa, tuoretta minttua ja kanelisokeria.

Raparperi-mansikkatortilla

5 vehnätortillaa

Hilloke:
½ l raparperia
1 tl kanelia
4 rkl ruokosokerisiirappia
2 rkl sokeria
3 rkl vettä

Kermavaahto:
2 dl kermavaahtoa
2 rkl tomusokeria
4-5 mintun oksaa
1 rkl limecurd-tahnaa

Täytteeseen:

100 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
½ litraa mansikoita

Päälle:
tuoretta minttua
sokeria
kanelia

Pese ja leikkaa raparperin varret pieniksi paloiksi. Kumoa ne kattilaan ja kiehauta yhdessä muiden ainesten kanssa noin 10-15 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja limecurdilla. Silppua joukkoon tuoretta minttua.

Kuumenna tortillat paistinpannulla.

Täytä raparperihillokkeella, muutamalla nokareella tuorejuustoa ja palotuilla mansikoilla . Rullaa tortilla kiinni. Nosta viereen tai päälle reilusti kermavaahtoa. Ripauta päälle kanelia ja sokeria sekä koristele tuoreella mintulla.

Herkuttele!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Raparperi-mansikkatortilla

  1. No johan on herkullisen kuuloinen kesäherkku ! Nyt voi olla, että tortillat ja täytteet saa kyytiä kaupoista… 🙂

    1. Pieni oikotie herkutteluun.:-) Ja vähän vielä nopeampi versio syntyy, kun vaihtaa kermavaahdon hyvään vaniljajätskiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *