Tämä on ihanan yksinkertainen ja nopea jälkiruoka. Tortillat tuovat helpotusta laiskan kokin keittiöön kesällä. Näin alkukesästä täyte syntyy oman pihan raparpereista ja torimyyjältä haetuista mansikoista. Seuraksi vain maustettua kermavaahtoa, tuoretta minttua ja kanelisokeria.
Raparperi-mansikkatortilla
5 vehnätortillaa
Hilloke:
½ l raparperia
1 tl kanelia
4 rkl ruokosokerisiirappia
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
Kermavaahto:
2 dl kermavaahtoa
2 rkl tomusokeria
4-5 mintun oksaa
1 rkl limecurd-tahnaa
Täytteeseen:
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
½ litraa mansikoita
Päälle:
tuoretta minttua
sokeria
kanelia
Pese ja leikkaa raparperin varret pieniksi paloiksi. Kumoa ne kattilaan ja kiehauta yhdessä muiden ainesten kanssa noin 10-15 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja limecurdilla. Silppua joukkoon tuoretta minttua.
Kuumenna tortillat paistinpannulla.
Täytä raparperihillokkeella, muutamalla nokareella tuorejuustoa ja palotuilla mansikoilla . Rullaa tortilla kiinni. Nosta viereen tai päälle reilusti kermavaahtoa. Ripauta päälle kanelia ja sokeria sekä koristele tuoreella mintulla.
Herkuttele!
No johan on herkullisen kuuloinen kesäherkku ! Nyt voi olla, että tortillat ja täytteet saa kyytiä kaupoista… 🙂
Pieni oikotie herkutteluun.:-) Ja vähän vielä nopeampi versio syntyy, kun vaihtaa kermavaahdon hyvään vaniljajätskiin.