Perunasalaatti piparjuuri-sitruunakastikkeella

Piparjuuri-perunasalaatti
Piparjuuri-perunasalaatti

Eläköön kesä ja varhaisperunat sekä ihanat perunasalaatit! Uusia perunoita syödään meillä kesän aikana paljon. Tietenkin ihan sellaisenaan, mutta valmistan myös paljon erilaisia perunasalaatteja.

Uusien perunoiden lisäksi olen piparjuuren ystävä. Piparjuuressa on sinappiöljyä, joka tuo kivaa kirpeyttä perunasalaattiin. Piparjuuri käytetään aina tuoreena, koska keittäminen tai kuumentaminen muuttaa sen maun kitkeräksi. Piparjuuri sopii hyvin myös paahtopaistin, graavikalan ja kylmien kastikkeiden maustajaksi.

Majoneesi ja kermaviili tasapainottavat piparjuuren ja sitruunan kirpeyttä. Voit tehdä kastikkeen myös kokonaan kermaviilistä, jos haluat kevyempää perunasalaattia.

Tämä on yksi minun kesän suosikkiperunsalaatti, johon idean olen aikoinaan löytänyt Lisa Lemken loistavasta kesäisestä keittokirjasta: Grillatun kera.

Perunasalaatti piparjuuri-sitruunakastikkeella

1 kg (varhais)perunaa
3-4 varhaissipulin vartta
2 dl varrellisia isoja kapriksia

Kastike:
1 dl majoneesia ( Hellmann`s)
1 dl kermaviiliä
1 rkl dijonsinappia
½ raastettua (luomu)sitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl raastettua piparjuurta
1 tl hunajaa
ruususuolaa ja mustapippuria myllystä

Koristeluun:
raastettua piparjuurta maun mukaan

Pese perunat ja keitä kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia

Tee piparjuuri-sitruunakastike. Kuori piparjuuri ja raasta hienoksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta, mutta älä valkeaa osaa. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja sekoita.

Puolita tai pilko perunat sopivankokoisiksi paloiksi. Hienonna sipulinvarret. Valuta kapriksista neste pois.

Nostele perunanpalat kulhoon. Kaada kastike päälle. Sekoita varovasti. Lisää päälle kaprikset ja hienonnettua sipulinvartta. Raasta lopuksi vielä päälle reilusti (tai maun mukaa) piparjuurta. Minä laitan reilusti!

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *