Raparperi-tiikeriraitapalat

Raparperi-tiikeriraitapalat

Jossain telkkarimainoksessa vilahti vähän vastaavanlaiset peltipalat kuin nämä, mutta en muista missä. Siinä oli päällä vadelmia ja mascarponea. Minulla on nyt raparperibuumi päällä ja yhdessä sun toisessa herkussa on raikasta raparperia ja niin on sitten myös tässä!

Raparperi-tiikeriraitapalat

Jo aikaisemmissa resepteissä käyttämäni raparperi-mansikkasose sopii oivallisesti myös tähän leivonnaiseen, kuten myös tuorepuuroon ja smoothieen. Tätä sosetta kannattaa tehdä siis purkkitolkulla!

Ihanaa raparperiaikaa!

Raparperi-tiikeripalat

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl maitoa
200 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta

2 dl raparperi-mansikkasosetta tai vastaavaa valmista sosetta
½ (125g) prk mascarponea

Sulata voi ja jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet , paitsi ei vielä kaakaota ( vehnäjauhot,leivinjauhe, vanilja).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla sekoitellen.

Sekoita lopuksi joukkoon voi. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sihtaa siihen kaakaojauhe. Sekoita.

Levitä ensin pellille vaalea taikina. Sen jälkeen kaakaotaikina kahtena raitana. Nostele kaakaoraidan päälle raparperi-mansikkasosesetta ja lopuksi taikinan päälle mascarponenokareita.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2 thoughts on “Raparperi-tiikeriraitapalat

  1. Voi mikä ihanuus taas siellä, nam 😋 Jossain oli myös juttua, että nyt etsitään ja plärätään innolla raparperiohjeita, että taitaa se raparperikuume riivata vuorostaan nyt aika suurta joukkoa 😀

  2. Mulla lähtee keväisin aivan lapasesta tämä mahdoton raparperivillitys! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *