Raparperia, raparperia, raparperia! Siitä nautitaan nyt! Olen joskus aikaisemmin tehnyt blogiini raparperi-mansikkasmoothien tuoreesta alkukesän raparperista, mutta vielä parempi smoothie syntyy keittämällä ensin raparperi ja mansikka soseeksi.
Mansikka-raparperisose sopii upeasti myös muun muassa tuorepuuroon tai vaniljajäätelön kera.
Raparperismoothie
1 (jäinen) banaani viipaleina
1 dl raparperi-mansikkasose
1 ½ dl luonnonjugurttia
½ tl vaniljajauhetta
(hunajaa)
Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi.
Mansikka-raparperisose
2 ½ dl raparperia viipaleina
2 dl mansikoita
½ dl seljankukkamehua tai vettä
2-3 rkl hunajaa tai maun mukaan
Valmistus:
Keitä raparpereja ja mansikoita seljankukkamehussa noin 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Makeuta hunajalla. Jäähdytä.
Kyllä mulle tämä kypsä raperperiversio kuulostaa ainakin enemmän houkuttelevalta 🙂
Samma här! Sen aikaisemman version olen tehnyt niistä aivan ensimmäisistä raparpereista, mutta kyllä se vaan tämä on kuitenkin omastakin mielestäni parempi.