Uunifetaa on kenties viime aikoina tullut joka tuutista, mutta kerta kiellon päälle! Uunifetasta saa niin monia herkullisia variaatioita, joten ehkä yksi tälläinen ratatouille mahtunee mukaan. Meillä on myös tähän versioon kovasti ihastuttu.
Ratatouille uunifeta on ollut meillä tarjolla lisukkeena, esimerkiksi paistettujen kananrintafileiden kanssa. Eilen tein kreikkalaisia karitsapyöryköitä, tabbouleh-salaattia, tsatsikia ja hummusta, joiden täydennykseksi tänään uunifeta sopi mainiosti. Ja hyvää kaikki uunifetaversiot ovat tietty ihan tälläisenään hyvän leivän kera tai sitten sinne pastan joukkoon.
Ratatouille uunifeta
1 munakoiso
1 paprika
200 g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 tl timjamia
2 tl rosmariinia
2 tl oreganoa
1 tl kookos-tai fariinisokeria
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
reilu loraus rypsiöljyä tai oliiviöljyä
200 g fetaa
lisäksi tuoretta basilikaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Pese munakoiso, paprika ja kirsikkatomaatit. Kuori punasipulit ja valkosipulit.
3. Leikkaa munakoiso ja paprika suikaleiksi.
4. Leikkaa punasipuli lohkoiksi ja murskaa valkosipulit.
5. Sekoita mausteet, öljy ja sitruunanmehu kulhossa.
6. Nosta kasvikset ja feta leivinpaperilla vuoratulle pellille tai vuokaan ja valuta kastike päälle. Sekoittele kasviksia.
7. Paahda uunissa noin 30 minuuttia.
8. Viimeiste tuoreella basilikalla.
Hyvää se taitaa olla! Kunhan nyt itse saisin sen ensimmäisenkin uunifetan aikaiseksi 😀
On se, uuniin vain! 🙂