Rukiinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Rukiinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tähän aikaan vuodesta meillä nautitaan oman pihan tomaateista. Niitä mieheni kasvattaa uskollisesti siemenestä alkaen joka vuosi. Kaikkea muuta kasvatettavaa meillä on vaihtelevasti tai ei ollenkaan, mutta kaikenkokoiset tomaatit ovat ja pysyvät!

Rukiinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Nyt tomaatteja oli kertynyt sen verran runsaasti keittiön pöydälle, että päätin leipoa niistä piirakan. Tällä kertaa tein rukiisen pohjan ja laitoin tomaattien mukaan pinaattia sekä vuohenjuustoa. Ihanan maukas yhdistelmä tämäkin. Suolaisessa piirakassa on vaikea epäonnistua.

Rukiinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Kokeile myös äidin tomaattipiirakkaa ja ranskalaista tomaattipiirakkaa!

Rukiinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

pohja:

1 ½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
½ dl ruisleseitä
125 g kylmää voita
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

täyte:

rypsiöljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g (baby)pinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl timjamia
suolaa ja mustapippuria

päälle : tuoretta basilikaa

Valmistus:

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Hienonna sipulit. Puolita tai siivuta tomaatit. Huuhtele pinaatti. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, suola, mustapippuri ja timjami.

Kuullota sipuleita muutama minuutti pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon pinaatti ja nosta pannu pois liedeltä. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä pohjalle ensin sipuli-pinaattiseos ja nosta sitten päälle tomaatit ja vuohenjuusto. Kaada lopuksi pääälle kerma-munaseos.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Nauti hieman jäähtyneenä rapsakan salaatin kera.

2 thoughts on “Rukiinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

  1. Voi, teillä on kyllä niin hieno juttu, kun saa juosta pihan poikki omille tomaattiapajille 🙂 Ja ne on niin hyvän makuisia !!! Rukiinen pohja, tomaattien ja vuohenjuuston kanssa on maukasta, nam 🙂

    1. Kyllä, tämä on todella herkullinen yhdistelmä – ja mikäs sen parempaa, kun saa laittaa vielä omia makeita tomaatteja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *