Välillä myös tässä talossa kaikki saa ensimmäisellä käskyllä ruokapöytään, varsinkin jos tarjolla on kantarellikastiketta pottumuussin kera. Tällä kertaa ujutin mukaan myös Rasilaisen valkosipulihapankaalia, joka toi kastikkeeseen erittäin piristävää särmää, kuten myös lautasella lisätyt chili-valkosipulikurkut.
Ja nuorisokin tykkäsi, vaikka kaksi aika haastavaa raaka-ainetta pääroolissa. Sienet ja hapankaali eivät ole turhien ennakkoluulojen vuoksi kaikkien herkkua, mutta täällä kastike katosi ilokseni viimeistä pisaraa myöten. Se on kotikokin paras kiitos! 🙂
Hapankaali-kantarellikastike
3 rkl voita ja tilkka rypsiöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
300 g sulatettuja kantarelleja
½ tl rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
½ rasiaa valkosipulihapankaalia *
1 dl kasvislientä tai sienistä jäävää nestettä
2 dl kuohukermaa
½ punttia lehtipersiljaa
Valmistus:
Kuumenna rasva pannulla. Kuullota ensin sipulia. Lisää sitten kantarellit ja jatka paistamista viitisen minuuttia.
Sekoita joukkoon vehnäjauho. Mausta suolalla, pippurilla, rosmariinilla ja valkoviinietikalla. Lisää kasvisliemi tai sienistä jäävää nestettä. Kiehauta ja lisää kerma sekä hapankaali. Keitä sekoitellen kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Tarjoa pottumuussin, chili-valkosipulikurkkujen* ja salaatin kera.
* chili-valkosipulikurkut ja hapankaali saatu Rasilaiselta
Tosi hienoa, jos tämä maistui niin hyvin niille pirpanakananpojillekin 😀 Ja maistuis mullekin!
Enhän minä ymmärrä, jos tämä ei jollekin maistuisi! 🙂 Ei vaan onhan nämä vähän sellaisia rakkauksia tai inhokkeja, jotka jakavat mielipiteitä. Mutta kun kokeilee, niin saattaa yllättyä iloisesti. 🙂