Sitruunainen mustikka-murupiirakka

Sitruunainen mustikka-murupiirakka

Voihan mustikkahulluus. Meillä on ollut viime aikoina tarjolla harvasen päivä jotain mustikkaista makeaa tai jotain muuta marjaherkkua. Poika ihmettelikin, että taasko sinä leivot jotain… Eikö ala olla jo liikaa? Mutta meitä on monta tässä tällä hetkellä kotona ja kaikki näyttää katoavan mitä leipoo. Toki voisin pistää vaikka pakkaseen, jos jotain jäisi! 🙂

Sitruunainen mustikka-murupiirakka

Piimätaikinapohjainen on superhelppo versio mustikkapiirakasta ja sen tekeminen ei vie kauan. Kaikki vaan sekoitellaan yhteen. Muruseosta pitää muistaa vähän ottaa erikseen ja täyte tietenkin omanaan. Taikina on sormiin tarttuvaista lajia, mutta leipurin lastalla se levittyy helposti piirakkavuoan pohjalle.

Sitruunainen mustikka-murupiirakka

Mustikkakakun maustoin viimeksi kardemummalla. Nyt piirakassa on sitruunainen vivahdus. Sitruuna ja mustikka ovat myös ihana makupari.

Nautitaan sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera!

Sitruunainen mustikka-murupiirakka

Pohja:

125 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 muna
1 dl piimää

täyte:
2 ½ dl mustikkaa
1 prk kermaviiliä tai rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
2 rkl sitruunanmehua ja ½ sitruunan raastettu kuori (pese kuori hyvin)

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata voi.
3. Sekoita kuivat aineet ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
4. Ota noin 2-3 dl muruseosta erikseen ja sekoita isompaan osaan voi-jauhoseokseen muna ja piimä.
5. Sekoita omassa kulhossa täytteen ainekset.
6. Voitele vuoka ja levitä taikina pohjalle.
7. Lisää väliin mustikka-rahka-tai kermaviiliseos .
8. Murusta pinnalle tasaisesti muruseos.
9. Paista uunissa noin 30-35 minuuttia.
10. Tarjoa jäähtyneenä.

6 thoughts on “Sitruunainen mustikka-murupiirakka

  1. SItruuna on varmasti ihana lisä tähän piirakkaan, pitääpä kokeilla! Teen itse usein juuri kermaviilitäytteen mustikkapiirakkaan, se on kyllä niin ihanaa!

    1. Kyllä, sitruuna antaa ihanan raikkaan lisäyksen ja kermaviili on aina hyvä vaihtoehto marjapiirakkaan.😊 Marjaisan herkullista kesän jatkoa!😊

  2. Ihanaa aikaa tämä marja-aika <3 Reseptissä yhdistyy kaksi lempparimakuani! Nopsasti tehtävä leipomus on nyt niin minun juttu – viimeisiä lomapäiviä viedään ja monia kotihommia on rästissä ennen töiden alkua. Ihanaa alkanutta elokuuta <3

    1. Marja-aika on niin parasta! Jos asuisin parempien apajien ääressä, niin olisin varmaan joka päivä metsästä jotain hakemassa. Sitruuna on oivallista seuraa mustikoille ja nämä nopeat leivonnaiset tosiaan palvelevat hyvin kiireisiä aikoja -mausta kuitenkaan tinkimättä!<3

  3. Eihän näihin herkkuihin kyllästy koskaan 😋 Mitähän, jos onkin iskenyt molemmat mustikka- ja kuuhulluus tällä viikolla 👻

    1. Ei kyllästy, ei! :-)Ja voihan tässä olla monenlaista hulluutta ilmassa samaan aikaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *