Perjantaina ei ollut ensin oikein mitään ajatusta, että mitä tekisi ruoaksi? Lähdin lenkille virkistymään. Nautin syksyn väreistä ja raikkaasta ilmasta. Sitten uusin silmin kotiin.
Jääkaapista löytyi ainekset mitä parhaimpaan syyspizzaan. Punajuuria, vähän kuusimetsän kantarelleja ja vuohenjuustoa. Tomaattikastikkeen tilalle laitoin vaihteeksi ranskankermaa.
Mies oli reissussa ja lapset toivoivat heidän lempparipizzaa eli pizza Margheritaa. Minulle jäi sitten sopivasti tämä kantarelli-punajuuripizza.
Kantarelli-punajuuripizza
Pohja:
¾ dl vettä
5 g hiivaa
n. 1 dl durum vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
Täyte:
1 dl ranskankermaa
100-200 g kantarelleja
oliiviöljyä
2 pientä punajuurta
100 g vuohenjuustoa
3-4 oksaa timjamia
suolaa ja mustapippuria
1-2 rkl sitruunanmehua
parmesanjuustoa
Valmistus:
Pese ja laita punajuuret esikypsenemään kiehuvaan veteen. Keitä noin 30 minuuttia.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Laita uuni päälle 275-300 astetta.
Puhdista kantarellit. Hienonna ne ja paista niitä hetki oliiviöljyssä tai voissa pannulla.
Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi.
Leikkaa vuoheenjuusto viipaleiksi.
Kauli pohja. Levitä pohjan päälle ranskankerma. Sitten kantarellit ja lohkotut punajuuret. Päälle vuohenjuustoa, sitruunanmehua, timjamin lehtiä, suolaa ja mustapippuria.
Laita pizza uuniin keskitasolle ja laske lämpötila 225-250 asteeseen. Paista noin 15 minuuttia.
Höylää juustohöylällä kuuman pizzan päälle parmesanjuustoa ja lisää halutessasi tuoretta timjamia.
Ensin ajattelin, että huhheijaa, punajuuria pizzassa 🙂 , mutta miksipäs ei, onhan uunissa paahdettu punajuuri ja vuohenjuusto todella herkkua ja varmasti kanttarellitkin mahtuu hyvin porukkaan. Ja pizzapohja korvaa esim. patongin.
Punajuuri sopii oikein hyvin pizzaan, kunhan sen vain esikypsentää tai kai sen voisi raakana leikata todella ohuiksi siivuiksi ja sitten suoraan pizzan päälle. Itse olen aina esikypsentänyt keittämällä tai paahtamalla ensin uunissa ja sitten pizzaan. Makuasia:-)