
Puolukka-punajuuricouscous on minun talvinen versio couscoussalaatista. Tätäkin klassikkosalaattia on helppo varioida sesongin mukaan. Hieman huoletti, että tuleeko puolukoista liian kipakka vivahde salaattiin, mutta mielestäni ne toimivat couscoussalaatissa täydellisesti paahdettujen punajuurien kera. Salaattia täydentää taivaallisesti vuohenjuustomousse. Huomenna mukaan lisätään vielä maukkaat riistapyörykät!
Puolukka-punajuuricouscous
2 dl couscousia
 1 ½ dl puolukoita
 kourallinen persiljaa hienonnettuna
 kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
 kourallinen basilikaa hienonnettuna
 suolaa ja mustapippuria
 3 rkl oliiviöljyä
5 (300-400g) punajuurta
 1 tl timjamia
 2-3 rkl rypsiöljyä
 suolaa
1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja timjamilla sekä pyörittele öljyssä. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda punajuuria noin 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
 2. Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan
 3. Sekoita kulhossa kaikki ainekset.  Tarjoa vuohenjuustomoussen kera.
Vuohenjuustomousse
100 g vuohenjuustoa murustettuna
 1 dl ranskankermaa
 2 rkl hienonnettua persiljaa
 mustapippuria
 1 tl hunajaa
 (suolaa)
1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.