Talvinen puolukka-punajuuricouscous & vuohenjuustomousse

Puolukka-punajuuricouscous

Puolukka-punajuuricouscous on minun talvinen versio couscoussalaatista. Tätäkin klassikkosalaattia on helppo varioida sesongin mukaan. Hieman huoletti, että tuleeko puolukoista liian kipakka vivahde salaattiin, mutta mielestäni ne toimivat couscoussalaatissa täydellisesti paahdettujen punajuurien kera. Salaattia täydentää taivaallisesti vuohenjuustomousse. Huomenna mukaan lisätään vielä maukkaat riistapyörykät!

Puolukka-punajuuricouscous

2 dl couscousia
1 ½ dl puolukoita
kourallinen persiljaa hienonnettuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
kourallinen basilikaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä

5 (300-400g) punajuurta
1 tl timjamia
2-3 rkl rypsiöljyä
suolaa

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja timjamilla sekä pyörittele öljyssä. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda punajuuria noin 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
2. Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan
3. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Tarjoa vuohenjuustomoussen kera.

Vuohenjuustomousse

100 g vuohenjuustoa murustettuna
1 dl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
(suolaa)

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *