Riista-vuohenjuustopyörykät & puolukka-punajuuricouscous

Riista-vuohenjuustopyörykät & puolukka-punajuuricouscous

Riistaa, marjoja, juureksia – pohjolan upeita makuja yhdessä purkissa! Riista-vuohenjuustopyörykät & puolukka-punajuuricouscous on talvinen, salaattimainen ruoka, joka sopii mainiosti myös jouluruokien seuraan tai ota ruokaisa herkkupurkki evääksi töihin.

Riistapyörykät

Kiitos mukavan appeni, meillä on ollut mahdollisuus syödä taas hirvenlihaa. Suurimman osa hän tuo jauhenlihana, joten teen lihasta muun muassa kaalilaatikkoa, seljankaa, kastikkeita, lasagnea, pihvejä, perunavuokaa tai pyöryköitä. Näin vain muutamia mainitakseni..

Nämä vuohenjuustolla täydennetyt pyörykät ovat todella herkullisia puolukka-punajuuricouscousin & vuohenjuustomoussen kanssa. Pyörykät maistuvat kylminä tai lämpöisinä.

Herkullista joulun odotusta!

Riista-vuohenjuustopyörykät

400 g hirvenjauhelihaa ( sis. 15 % possua)
(rypsi)öljyä ja voita
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
(½ tl sokeria)
1 dl kuohukermaa
1 vaalea leipäviipale murustettuna
1 kananmuna
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
100 g murennettua vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

1. Laita murustettu leipä turpoamaan kermaan.
2. Kuumenna pannu ja kaada tilkka öljyä siihen. Kuulota silputtuja sipuleita siinä muutama minuutti. ( Itse ripsautan päälle vielä vähän sokeria)
3. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa tasaiseksi massaksi.
4. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
5. Kuumenna pannu voi ja rypsiöljy. Lisää pyöryköitä sen verran kun kerralla sulavasti mahtuu. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
6. Tarjoa puolukka-punajuuricouscousin kera ja vuohenjuustomoussen kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Riista-vuohenjuustopyörykät & puolukka-punajuuricouscous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *