Taste of Helsinki 2015

André Clouet Champagne
André Clouet Champagne

Eilen avautui neljättä kertaa Suomen ainoa ja oikea gourmetruokafestari Taste of Helsinki. Hyvän ruoan ystävillä on jälleen mahdollisuus päästä nauttimaan 10 huippuravintolan 35 upeista annoksista kohtuuhinnalla. Ravintolakattauksesta vastaavat tänä vuonna Bertha, Gastrobar Emo, Kaskis, Pastor, Ragu, Bröd, Hoshito, Matti Jämsen Pop-up, Patrona ja Sinne.

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike
Kaskis: Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa
Ragu: Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Kymmenen upean menun lisäksi tapahtumassa voi nauttia laadukkaista viineistä Taste of viinipaviljongissa, oluesta Kukko baarissa, samppanjaharvinaisuuksia André Clouet Champagne Barissa ja cocktaileista Liberty or Death baarista keskellä kesäistä Helsinkiä. Lisäksi voit seurata muun muassa kokkinäytöksiä, Suomi-Ruotsikokkimaakisaa ja osallistua samppanja-tastinghiin.

Maisteltavaa ja seurattavaa on yllin kyllin. Täällä tunnit vierähtävät sekunnissa. Liian nopeasti.

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d`Or 2015
Matti Jämsen Pop-up: Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d`Or 2015
Hoshito: Kouji-Härkä ja Rei-Soba wasabikastikkeella
Hoshito: Kouji-Härkä ja Rei-Soba wasabikastikkeella
Ragu: Lakritsavaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä
Ragu: Lakritsavaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Minä maistelin eilen Kaskiksen, Hoshiton, Matti Jämsen Pop-upin ja Ragun annoksia. Erityisen vaikutuksen tekivät Ragun ja Kaskiksen keittiöt. Ragun jälkiruoka Lakritsavaahto, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä on niin huikean hyvää. Tilasin jälkkärin taas, vaikka olin maistanut sitä jo pretasting kierroksella muutamia viikkoja sitten. Ragun ja Kaskiksen alkuruoat olivat myös minun makuuni. Kaikkea ei pysty vain valitettavasti yhden illan aikana maistelemaan. Uusintakierros taitaa olla edessä, koska haluaisin sittenkin vielä maistella myös muun muassa Brödin ja Sinnen annoksia…

Paikalla oli meidän lisäksi noin 1800 ihmistä ja muutama sata varsin nälkäisen oloista lokkia. Kaikki sujui silti jouhevasti ja hienosti. Muutaman ravintolan eteen keräytyi välillä jonoa, mutta ne ovat jonottamisen arvoisia ja jonot vetivät hyvin. Lokit pysyivät kaukana, kun tyhjät lautaset huolehdittiin välittömästi roskiksiin.

Tunnelma oli rento ja kesäinen. Taste of Helsingissä ei hyvän ruoan ja juoman ystävä voi olla viihtymättä.Suosittelinkin suuntamaan kipin kapin kohti Kansalaistorin puistoa. Tapahtuma on avoinna sunnuntaihin 14.6 saakka. Vai joko olit siellä?

Henry Alen valmistaa klassista pippuripihviä
Henry Alen valmistaa klassista pippuripihviä Samuil Angelovin kanssa
André Clouet Champagne Bar
André Clouet Champagne Bar
Liberty or Death
Liberty or Death
Liberty or death cocktailbar
Liberty or death cocktailbar
Lokit
Lokit -tyhjin nokin
Taste of Helsinki
Taste of Helsinki
Meillä oli hauskaa, menkää tekin!
Meillä oli hauskaa, kiitos ja pus!

Lue lisää : Taste of Helsinki

4 kommenttia artikkeliin ”Taste of Helsinki 2015

  1. Kyllä nyt harmittaa rajusti, etten jonottanut Ragun jälkiruokaa eilen :(. Sen verran paljon sitä nyt on hehkutettu. Mutta ihania herkkuja tuli kyllä maisteltua. Oma suosikkini oli Ragun miekkakala-annos. Hyvä valmistauminen iltaan, eli vain 1 pieni kakkupala + puoli kuppia teetä koko päivänä ennen iltaan johti siihen, että pystyin maistelemaan 7 annosta + viiniä ja shampanjaa. Enemmänkin olisi ollut kiva masitella, mutta kun ei vaan jaksanut. Ihana tapahtuma, ensi vuonna uudestaan!

    1. Kyllä, miekkakala oli todella hyvää. Se oli minunkin suosikkini alkupaloista. Kaskiksen lohi oli oivallinen myös. Pretastingissä olin aikaisemmin maistanut Pastorin cevicheä, joka myös raikas ja maistuva. Mutta näistä kolmesta Ragu oli paras. Koko Ragun menu leipineen on todella onnistunut. Ragun jälkkäri oli aivan upea, mutta uskoisin, että siellä oli monta muutakin taivaallisen hyvää jälkiruokaa. 🙂 Ensi vuonna uudelleen tai ehtiihän sitä vielä toisen kierroksen… 🙂

  2. Hieno juttu, upeine kuvineen. Lokeista tuli mieleen, että eilisessä Aamulehdessä oli juttu, että T:reella Laukontorilla olisi saatu lokkiongelmaa poistumaan laivalaitureille asennettujen lintujen karkottimien avulla. Karkotin päästää tasaisin väliajoin ilmoille viidakon lintujen hätähuutoja, eli ”Hätätilanne, pysy poissa 🙂

    1. Taste of Helsingissä toimi kyllä hyvin myös se, että tyhjät astiat siivottiin koko ajan pois. Lokeille ei jätetty mitään, joten eivät päässeet riehaantumaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *