Eilen avautui neljättä kertaa Suomen ainoa ja oikea gourmetruokafestari Taste of Helsinki. Hyvän ruoan ystävillä on jälleen mahdollisuus päästä nauttimaan 10 huippuravintolan 35 upeista annoksista kohtuuhinnalla. Ravintolakattauksesta vastaavat tänä vuonna Bertha, Gastrobar Emo, Kaskis, Pastor, Ragu, Bröd, Hoshito, Matti Jämsen Pop-up, Patrona ja Sinne.
Kymmenen upean menun lisäksi tapahtumassa voi nauttia laadukkaista viineistä Taste of viinipaviljongissa, oluesta Kukko baarissa, samppanjaharvinaisuuksia André Clouet Champagne Barissa ja cocktaileista Liberty or Death baarista keskellä kesäistä Helsinkiä. Lisäksi voit seurata muun muassa kokkinäytöksiä, Suomi-Ruotsikokkimaakisaa ja osallistua samppanja-tastinghiin.
Maisteltavaa ja seurattavaa on yllin kyllin. Täällä tunnit vierähtävät sekunnissa. Liian nopeasti.
Minä maistelin eilen Kaskiksen, Hoshiton, Matti Jämsen Pop-upin ja Ragun annoksia. Erityisen vaikutuksen tekivät Ragun ja Kaskiksen keittiöt. Ragun jälkiruoka Lakritsavaahto, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä on niin huikean hyvää. Tilasin jälkkärin taas, vaikka olin maistanut sitä jo pretasting kierroksella muutamia viikkoja sitten. Ragun ja Kaskiksen alkuruoat olivat myös minun makuuni. Kaikkea ei pysty vain valitettavasti yhden illan aikana maistelemaan. Uusintakierros taitaa olla edessä, koska haluaisin sittenkin vielä maistella myös muun muassa Brödin ja Sinnen annoksia…
Paikalla oli meidän lisäksi noin 1800 ihmistä ja muutama sata varsin nälkäisen oloista lokkia. Kaikki sujui silti jouhevasti ja hienosti. Muutaman ravintolan eteen keräytyi välillä jonoa, mutta ne ovat jonottamisen arvoisia ja jonot vetivät hyvin. Lokit pysyivät kaukana, kun tyhjät lautaset huolehdittiin välittömästi roskiksiin.
Tunnelma oli rento ja kesäinen. Taste of Helsingissä ei hyvän ruoan ja juoman ystävä voi olla viihtymättä.Suosittelinkin suuntamaan kipin kapin kohti Kansalaistorin puistoa. Tapahtuma on avoinna sunnuntaihin 14.6 saakka. Vai joko olit siellä?
Lue lisää : Taste of Helsinki
Kyllä nyt harmittaa rajusti, etten jonottanut Ragun jälkiruokaa eilen :(. Sen verran paljon sitä nyt on hehkutettu. Mutta ihania herkkuja tuli kyllä maisteltua. Oma suosikkini oli Ragun miekkakala-annos. Hyvä valmistauminen iltaan, eli vain 1 pieni kakkupala + puoli kuppia teetä koko päivänä ennen iltaan johti siihen, että pystyin maistelemaan 7 annosta + viiniä ja shampanjaa. Enemmänkin olisi ollut kiva masitella, mutta kun ei vaan jaksanut. Ihana tapahtuma, ensi vuonna uudestaan!
Kyllä, miekkakala oli todella hyvää. Se oli minunkin suosikkini alkupaloista. Kaskiksen lohi oli oivallinen myös. Pretastingissä olin aikaisemmin maistanut Pastorin cevicheä, joka myös raikas ja maistuva. Mutta näistä kolmesta Ragu oli paras. Koko Ragun menu leipineen on todella onnistunut. Ragun jälkkäri oli aivan upea, mutta uskoisin, että siellä oli monta muutakin taivaallisen hyvää jälkiruokaa. 🙂 Ensi vuonna uudelleen tai ehtiihän sitä vielä toisen kierroksen… 🙂
Hieno juttu, upeine kuvineen. Lokeista tuli mieleen, että eilisessä Aamulehdessä oli juttu, että T:reella Laukontorilla olisi saatu lokkiongelmaa poistumaan laivalaitureille asennettujen lintujen karkottimien avulla. Karkotin päästää tasaisin väliajoin ilmoille viidakon lintujen hätähuutoja, eli ”Hätätilanne, pysy poissa 🙂
Taste of Helsingissä toimi kyllä hyvin myös se, että tyhjät astiat siivottiin koko ajan pois. Lokeille ei jätetty mitään, joten eivät päässeet riehaantumaan. 🙂