Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit ovat ihanan makuisia ja monikäyttöisiä. Tuoreet tomaatit ovat tähän aikaan vuodesta vähän mauttomia, mutta paahtamalla tomaatti maistuu talvella paremmalta.
Paahtamisen jälkeen tomaatit voisi marinoida ja purkittaa, mutta nämä tomaatit matkaavat tällä kertaa suoraan herkulliseen couscous-salaattiin. Siitä tulossa seuraavaksi…
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit
2 rasiaa ( 400 g) kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
sokeria
oliiviöljyä
Valmistus:
Pese ja kuivaa tomaatit. Leikkaa kahtia ja laita puolikkaat tomaatit leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripotelle pinnalle mausteet ja pirskota päälle oliiviöljyä.
Paahda kiertoilmalla uunissa h 125 asteiseessa noin 1 ½ -2.