Viileänä kesäpäivänä lämmittää mukavan hotti tomaattipasta, jonka tulisuutta kuitenkin vähän kesyttää lempeä ja pehmeä puhvelinmaitomozzarella. Herkullinen tuoretomaattipasta on ihanan raikasta ja nopea valmistaa.
Tulinen tuoretomaattipasta & mozzarella
300 g penne pastaa
oliiviöljyä
5 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili ( mieto)
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1 tl valkoista balsamicoa
½ ruukkua basilikaa
2 pallo mozzarellaa, esim. Pirkka parhaat buffalo
Valmistus:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente kypsäksi.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna.
Kalttaa tomaatit. Leikka ristiviilto tomaatin päähän ja nosta tomaatit kiehuvaan veteen noin 5 sekuntiksi. Poista kuoret veitsellä vetämällä. Leikkaa tomaatit sen jälkeen kuutioiksi.
Kaada pannulle öljy ja kuumenna. Kuullota ensin valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, mausteet ja balsamico. Paista sekoitellen muutama minuutti.
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Revi joukkoon kattilassa tai lautasella mozzarellaa ja basilikaa. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Nämä jutut maistuu aina mulle, kelillä, kuin kelillä 😋
Pastalle on aina tilaus. 🙂