Varhaiskaali on mielestäni yksi loppukevään ja kesän parhaimpia sesonkiherkkuja. Tosin vielä sitä ei saa kotimaisena, mutta kautta voi aloitella Keski-Eurooppalaisilla kaaleilla. Kohta toivottavasti kaupoissa on myös ihanan makeaa kotimaista varhaiskaalia. Se on aivan parasta!
Varhaiskaali on monikäyttöinen. Tällä kertaa se pääsi ruokaisaan aasialaistyyppiseen salaattiin. Joukossa on myös nuudelia, rapeaksi paistettua kaurapalaa ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Kaurapalan tilalla voi käyttää myös paistettua kanaa, lihaa tai kalaa. Nopea ja keväisen raikas salaatti syntyy nopeasti, koska wokkikasviksia ei kannata paistaa kuin pieni hetki, jotta niiden suloinen rapsakkuus säilyy lautaselle saakka!
Varhaiskaali-nuudelisalaatti (kolme- neljä annosta)
rypsiöljyä
2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
2 porkkanaa tulitikkuina
¼ osa varhaiskaalia suikaloituna
2 kevätsipulia suikaloituna ohueksi (valkoinen ja vihreä osa erikseen)
¼ punaista chili hienonnettuna ilman siemeniä
½ limetin mehu
korianterin lehtiä
½ pkt (100g) nuudelia
soija-seesamikastike:
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
4 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
lisäksi:
kaurapalaa kuutioituna ja paistettuna öljyssä ( lopuksi tilkka soijaa ja sokeria joukkoon)
cashewpähkinöitä paahdettuna kuivalla pannulla
Valmistus:
1. Jos teet lisäksi kaurapalaa, niin paista se ensiksi pannulla öljyssä rapsakaksi. Mausta soijalla ja sokerilla. Ota erikseen. Paahda myös cashewpähkinät ja soija-seesamisekoita kastike valmiiksi.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuumenna (wokki)pannu ja lisää öljy. Kuullota nopeasti valkosipulit ja inkivääri. Lisää porkkanat ja kevätsipulin valkoinen osa. Wokkaa muutama minuutti. Lisää kaalisuikaleet ja jatka wokkaamista muutama minuutti lisää. Ei kannata paistaa liian kypsäksi, jolloin rapeus katoaa. Sekoita kastike ja kevätsipulin vihreä osa mukaan. Nosta pois kuumalta levyltä.
4. Lisää joukkoon nuudelia, kaurapalaa, punaista chiliä maun mukaan, tuoretta korianteria, cashewpähkinöitä ja limetin mehua. Nauti lämpinä tai kylmänä.
Varhaiskaali on ihanaa💚Täällä ne ovat parhaimmillaan ja niin edullisia talvella ja keväällä,ja kaalia on tullut syötyä korona-aikana runsaasti. Ja pidän niistä just tuollaisissa aasialaistyylisissä salaateissa, aivan 💚Lisään yleensä tahinia tai maapähkinävoita. Mukavaa viikkoa Terhi💚
Varhaiskaali on niin superhyvää! Kaalia kannattaa kyllä nauttia sesonkiaikana paljon. Se on tosiaankin herkullisuuden lisäksi niin edullista ja lisäksi terveellistä! Tälläisissä salaateissa ihan parhaimmillaan. Seuravaavalla kertaa voisinkin tehdä jonkun tahini tai maapähkinäversion. Mukavaa viikkoa Jael sinulle myös! <3
P. S. Pieni pyyntö.. Pystyykö tuonne kommenttien kohtaan lisäämään sellaisen boksin jossa voi pyytää että kommentoijan tiedot pysyvät myös seuraavalla kerralla? Nyt ne häviävät heti
Kiitos Jael myös tästä kommentista. Täytyypä selvittää saisiko tuon korjattua, koska tylsää, että tiedot katoavat.
Nyt kommentointi on korjattu ja tiedot voi tallentaa jatkoa varten. 🙂