Vietnamilaista lounasta Berliinissä: Qua Phe

Än yy tee nyt! Qua Phe-ravintolassa

Olimme lukeneet, että vietnamilainen ruoka on nyt nosteessa Berliinissä. Saavuimme Berliiniin juuri sopivasti lounasaikaan tai vähän sen loppupuolella ja lähdimme Potsdamer Plaztsilta metrolla kohti Mitten kaupungin osaan.

Qua Phe

Hyppäsimme metrosta Rosa Luxemburg plaztsilla pois ja muutaman korttelin takaa löytyi viehättävä vietnamilainen Qua Phe -ravintola (Max-Beer-Str. 37), jonka katuruoka-annokset ovat erittäin kauniita, mutta myös toki syötävän hyviä!

Qua Phe -ravintola

Qua Phessä tilaukset tehdään suoraan kassalta ja maksutapana vain käteinen. Sehän nyt Saksassa, käteisen rahan luvatussa maassa ole sinänsä kummallista, vaikka suomalaisen kortinvinguttajan aina vähän yllättää.

Valikoimme listalta erilaisia annoksia maisteltavaksi ja ruokajuomaksi tilasimme ravintolan omatekoiset raikkaat alkoholittomat kurkku-inkivääri- ja chan da limettijuomat. Toinen osapuoli olisi jo kaivannut myös virvoittavaa olutta, mutta yllättäen sellaista ei tästä paikasta saanut, mutta loistavasti virvoitti myös ravintolan omat juomat!

Kurkku-inkivääri ja Chanh Da

Emme ole vietnamilaisen ruoan asiantuntijoita, joten vähän arvaamalla valitsimme annoksia listalta. Ensimmäinen valinta, Bahn Bao oli vietnamilainen täytetty ”pulla” tai nyytti, joka oli täytetty kasviksilla, nuudelilla ja vesikastanjalla. Täytevaihtoehtoina olisi ollut myös possua, makkaraa, tofua ja jauhettua lihaa.

Bahn Bao kasviksilla

Mies valitsi listalta yhden erikoisen makkara-annoksen (XOi). Siinä oli riisiä, vietnamilaista coleslaw-salaattia, mortadella-makkaraa ja kuivattua possua rouheena. Italialaisesta mortadella-makkarasta minulle tuli mieleen vähän suomalainen sipuli-tee-makkara… Soijan ja srirachan kanssa annos oli ihan maistuvaa, mutta emme ehkä sitä tilaisi uudelleen tai sitten jonkun muun kuin tuon makkaran kanssa.

XOi

Kolmanneksi otimme tarjoilijan suosituksesta Pho Cuon eli riisipapericrepeksiä, jotka olivat täytetty vietnamilaisella coleslawilla, korianterilla, naudanlihalla ja vietnamilaisella BBQ-kastikkeella. Crepezit olivat todella herkullisia!

Vietnamilaiset crepezit Pho Cuon

Täydensimme lounastilaustamme vielä raikkaalla avokado-granaattiomenasiemensalaatilla, jonka jälkeen ajattelimme lounaamme olevan tarpeeksi riittoisa meidän tarpeisiin. Annokset saapuivat noin vartissa pöytään. Lounasaika oli tosiaan jo loppupuolella ja siinä vaiheessa ravintolassa oli erittäin hyvin tilaa. Ainoastaan ulkopöydät olivat melkein täynnä.

Avokado-granaattiomenasiemensalaatti

Kaikki annokset olivat herkullisen makuisia, mutta mikään ei ollut tulista. Pöytämausteena löytyi soijaa ja sriracha-kastiketta, joita osa annoksista kaipasi. Lounas juomineen kustansi kahdelta yhteensä noin 25 €.

Qua Phe- ravintola

Lounaan jälkeen kävelimme Alexander Plaztsille, jonka viereisen Park Inn Hotellin katon näköalaterassille kannattaa poiketa ehdottamasti nauttimaan yksi olut. Ja kun näin Berliinin kattojen yllä olla, niin olutvalinta on tietenkin Berliner Kindl.

Park Inn näköalaterasilla. Zum Wohl!
Park Inn Hotellin näköalaterassilla

Park Inn hotellin näköalaterassille pääsevät muutkin kuin hotellin asiakkaat. Sisäänpääsy on neljä euroa ja ovelta voi ostaa olutpullon tai muuta juotavaa mukaan. Se ihan hyvä ja ruuhkaton vaihtoehto kaupungin katseluun verrattuna takana näkyvään tv-torniin, jonne on usein jonoa ilman etukäteislippuvarausta ja maksu 15 euron hujakoilla. Hieman karulla terassilla on myös aurinkotuoleja, joissa voi istuskella.

Lisää Berliinistä tulossa… Katso myös edellinen bloggaus: Ihanin aamiainen Berliinissä!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Vietnamilaista lounasta Berliinissä: Qua Phe

  1. Ihanan näköiset annokset tässä, ja alempana.Mun on kyllä.pakko päästä Berliiniin,kun velikin asuu siellä

    1. Berliini kyllä hemmottelee ruokamatkailijaa. Toivottasti pääset pian sinne – minäkin lähtisin vaikka heti uudestaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *