Ihanin aamiainen Berliinissä

Bastardin aamiainen

Terveiset Berliinistä, ruokamatkailijan paratiisista! Olin Berliinissä mieheni kanssa kolme yötä ja neljä päivää. Ne vierähtivät nopeasti seikkaillen jalan ja julkisilla ympäri kaupunkia, etenkin hyvä ruoka ja juoma kiikarissa! Ja kun matkassa on vain kaksi aikuista, niin voi vaikka huristella bussilla puoli tuntia aamiaiselle.

Asuimme Mövenpick-hotellissa (Schöneberger Strasse 3 ) Potsdamer Plazin läheisyydessä, Kreuzbergin kaupunginosan laidassa. Juuri tämä osa kaupunkia on ruokanäkökulmasta yksi Berliinin kiehtovimmista alueista. Sitä pitäisi päästä koluamaan vielä uudestaan, mutta hyvään alkuun pääsimme jo tälläkin reissulla. Ensimmäisenä aamuna päätimme jättää maksullisen hotelliaamiaisen väliin ja lähdimme bussilla M29 toiselle puolelle Kreuzbergia. Muutamasta paikasta olimme saaneet vinkkiä, muun muassa Berlin Top 10 ja Tripsteri kertoivat, että viehättävässä Bastardissa ( Reichenberger Str 122) olisi yksi parhain aamiainen Berliinissä. Sinne siis!

Bastard kahvia ja tuoremehua

Bastardissa on ulkona ja sisällä pöytiä. Aurinkoisena aamupäivänä kaikki ulkopöydät oli kansoitettu, mutta sisältä löytyi vielä hyvin tilaa. Tilasimme molemmat kahvia ja tuoremehua. Lisäksi minä tilasin juustolautasen ja jugurtin hedelmien sekä myslin kera, mieheni päätyi munakokkeliin pekonilla.

Bastardin juustolautanen ja munakokkelia
Jugurttia,hedelmiä ja mysliä Bastardissa

Aamiaisannokset olivat jumalaisen kauniita, ensimmäiseksi niitä halusi syödä vain silmillään. Oma juustolautaseni sisälsi erilaisia juustoja raikkaiden hedelmien ja marjojen sekä mansikkahillon kera, joiden kanssa oli tarjolla tummaa ja vaaleaa leipää. Hedelmäinen jugurttiannos oli runsas ja raikas. Mieheni munakokkeli annos oli mahtavan yrttinen. Aamiaisen hinta oli yhteensä kahdelta 27 euroa, jota pidän varsin kohtuullisena näin ihanasta aamiaisesta. Palvelu oli ystävällistä ja aamiainen tuli pöytään melko nopeasti.

Ora kahvila-ravintola vanhassa apteekissa

Seuraavana aamuna olimme katsoneet väärin vanhassa apteekissa sijaitsevan Ora kahvila-ravintolan (Oranienplatz 14) aukiolajat. Se avautui vasta kello kaksitoista, joten nautimme siellä aamiaisen ja lounaan yhdistelmän. Mielenkiintoisessa Orassa on tarjolla lounasta, kahvia, leipää ja leivonnaisia. Lisäksi myös käsityöläisoluita ja upeita drinkkejä. Vanhan apteekin miljöö on mahtava. Itse tilasin Orassa hitaasti suodatettua kahvia ja hernepiirakan, mies valitsi latten ja tomaattiliemen. Naapuripöydissä monet tilasivat kahvin kanssa vain runsaan leipäkorin. Se olisi ollut hyvä täydennys myös meidän kevyeeseen lounaaseen. Ruoka kahveineen kustansi kahdelta yhteensä 22, 50 € ja myös Oraan pääsi hotellilta kätevästi bussilla M29.

Hernepiiras ja tomaattiliemi
Hitaasti suodatettua suodatinkahvia Orassa
Tomaattiliemi Ora
Leivonnaisia ja leipää Orassa

Viimeisenä aamuna testasimme Mövenpickin hotelliaamiaisen. Siitä minulla ei valitettavasti ole kuvia, mutta voin kertoa, että se oli varsin runsas ja monipuolinen. Paljon juustoja, leikkeleitä, hedelmiä, erilaisia jugurtteja, monta lämmintä vaihtoehtoa, mehuja ja pöytään tarjoiltuna tavallista kahvia. Oikein hyvää, mutta ei vedä vertoja kuitenkaan Bastardille. Hotelliaaminen kustansi 22 € per henkilö, eli hinnaltaan melkein puolet kalliimpi verrattuna esimerkiksi Bastardiin, joka oli lyhyen loman aamiaisykkönen! Hurmaava tunnelma, aamiaisannosten kauneus mausta tingimättä ja ystävällinen palvelu. Jos olet matkalla Berliiniin, niin lämmin aamiaissuositus etenkin Bastardille!

Lisää herkuttelijan Berliinistä tulossa myöhemmin blogiin, muun muassa katuruokaa, kauppahallimeininkiä, ja vietnamilainen lounas!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Ihanin aamiainen Berliinissä

  1. No nyt mullekin selvisi jo jotain, että mitäs siellä on puuhasteltu 😀 Kiehtovan kauniita ja mielenkiintoisia makuelämyksiä on todellakin taidettu kokea !

    1. Tälläisten herkkujen perässä siellä mentiin! Ruokamatkailijalle riittää maisteltavaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *