
Iski texmex-jauhelihapiiraan himo ja varsin perinteisillä täytteillä. Mutkaton piirakka on helppo tehdä ja maistuu hyvältä tomaatti-avokadosalsan ja nachojen kera. Ruokajuomaksi passaa mainiosti meksikolainen olut, mutta syksyisten tuulien hiljalleen puhaltaessa lasillinen pinot noir punaviiniä on aika oivallista piirakan kanssa.

Ruokaisa texmex-jauhelipiiras on myös maittava tarjottava rennossa illanistujaisissa.
Kaikille oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!
Texmex-jauhelihapiiras
Pohja:
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
125 g kylmää voita
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
400 g naudan jauhelihaa
1 pieni paprika
1 dl maissia
1 prk ( 260g) tomaattisalsaa ( tulisuus maun mukaan, minulla medium)
1 tl sokeria
1 tl juustokuminaa
½ tl chiliä
½ rkl oreganoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
1 ( 200g ) ranskankerma
1 ½ dl juustoraastetta, esim. cheddar tai minä käytin tällä kertaa västrebottenia
Päälle: korianteria tai lehtipersiljaa
Lisäksi esimerkiksi tomaatti-avokadosalsaa, salaattia, nachoja
Valmistus:
Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Valuta maissi, jos käytät purkkimaissia.
Kuumenna pannu ja kaada pannulle öljyä. Kuullota ensin sipuleita ja lisää sitten jauheliha. Ruskista sekoitellen. Lisää muut ainekset ja mausteet ( paitsi ei munia, ranskankermaa ja juustoa) sekä anna kypsyä sekoitellen kymmenen minuuttia.
Riko munat kulhoon ja sekoita ranskankerman ja raastetun juuston kera.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. ( tai kaulitse kahden leivinpaperin välissä ensin, se on mielestäni helpompaa) Levitä jauheliseos taikinapohjan päälle. ( Voit jättää pienen osan täytteestä ihan päälle. ) Levitä sitten muna-juusto-ranskankermaseos päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä. Suojaa pinta foliolla, jos tummuu liikaa.
Tarjoa vähän jäähtyneenä, mutta kuitenkin lämpimänä.
Voi, nämä onkin taas ”mukavia juttuja” iltojen pimetessä ja viiletessä 🙂
Mukavaa ja mutkatonta, melkeinpä myös retroruokaa.:-) Piiras kun ei ole tämän päivän suosion harjalla ratsastavaa meksikolaista, vaan sitä jonkun vuosikymmenen takaista texmexiä. Maistui silti vallan herkulliselta! 🙂
Kiitos reseptistä. Pyöräytin tuosta hieman soveltaen oman versioni ja hyvää tuli… Nam!
Oman tuotokseni löydät blogistani: http://sienitukka.blogspot.fi
Mukavaa, että blogistani löytyi inspiraatiota. Herkullisen näköinen texmex-piirakka siellä myös. 🙂 Hyvää viikonlopun jatkoa!
Oih, näyttää kyllä superilta! Pitää kokeilla.
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Kiitos Heidi, kyllä tämä piiras ihmeen hyvin uppoaa kaikille. 🙂