Papupasta, mausteyrttejä ja fetaa

Papupasta, mausteyrttejä ja fetaa
Papupasta, mausteyrttejä ja fetaa

Kotimaiset pavut ovat meillä muiden sesonkikasvisten tapaan nyt ruokalistalla, kun niitä on tuoreena tarjolla. Kotimaisen papusesongin päättyessä minulla jää taitepapujen käyttö vähemmälle, kun kaupan hyllystä löytyy enää kaukomailta kuskattuja papuja. Ne ovat harvoin yhtä houkuttelevia.

Papupasta, mausteyrttejä ja fetaa
Papupasta, mausteyrttejä ja fetaa

Ostamani pavut olivat aika pieniä ja ohuita, joten niille riitti lyhyt kiehautusaika. Pavut kiehahtivat kattilassa kätevästi pastan kanssa. Seuraavaksi vain pannulle ottamaan pientä poltetta chilistä, makua valkosipulista ja kasvimaalta löytyvistä yrteistä. Sesongin papupasta tarjoillaan fetajuuston kera.

Nopea arkiruoka, mutta niin maukas!

Papupasta, mausteyrttejä ja fetaa

oliiviöljyä ja voita
200 g tagliatellea
250 g vihreitä taitepapuja

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ punainen chili ilman siemeniä ja hienonnettuna
yrttejä , esim. appelsiinitimjamia (kourallinen), vahvaa minttua (kourallinen) ja basilikaa (puolipunttia)
suolaa
mustapippuria

150 g fetajuustoa

( Lisäksi sopivat myös aurinkokuivatut tomaatit)

Valmistus:

Laita pasta kiehuvaan ja suolalla maustettuun veteen. Lisää pavut 2-3 minuuttia ennen pastan ollessa al dente. Valuta ja kaada sekaan oliiviöljyä.

Kuumenna paistinpannulla pieni pala voita ja tilkka oliiviöljyä. Kuullota ensin valkosipulia, chiliä ja timjamia. Kippaa pasta ja pavut pannulle. Sekoittele hyvin ja paista pari minuuttia. Lisää loput yrtit , suola ja rouhittua mustapippuria.

Nauti fetajuuston kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *