Vuohenjuustosalaatti & raparperivinegrette

Vuohenjuustosalaatti & raparperivinegrette
Vuohenjuustosalaatti & raparperivinegrette

Mahtavaa, kun on jälleen raparperien sesonki. Raparperista saa niin monelaista hyvää! Amsterdamin matkalla ihastuin yhdessä ravintolassa kovasti vuohenjuuston ja raparperin yhdistelmään. Niiden yhdistelmä on taivaassa solmittujen makuparien -sarjaa.

Upeasta makuparista syntyi keväinen salaatti alkuruoaksi Matti- papan mökillä Etelä-Karjalassa. Salaatin seuraksi sopi erittäin hyvin myös lasillinen viileää sauvignon blancia.

Raparperivinegrette
Raparperivinegrette

Helatorstai sai kulua herkutellessa, laiskotellessa ja saunoessa, kun sadetta piiskasi taivaalta. Suunniteltu hortoilu sai siirtyä vähän eteenpäin.

Ja ehti sitä myös keräämään luonnonantimia ennen kotiinlähtöä. Kotiinviemisiksi saimme muutama kilon korvasieniä, pussillinen nokkosia ja ketunleipiä. Vähän teki kotiinlähtö kipeää, kun aurinko paistoi ja korvasieniä olisin voinut etsiä vähän lisää.. mutta toinen kerta uudelleen.

Sade väistyi.
Sade väistyi.

Keväistä viikonloppua!

P.S. Blogiin tulossa lähiaikoina jotain hyvää korvasienistä.

Vuohenjuustosalaatti

1 pussillinen salaattisekoitusta tai esim. kartanon ruukkusalaatti
300 g vuohenjuustoa
2 rkl auringonkukansiemeniä paahdettuna
1 raparperin varsi

Raparperivinegrette

1 raparperin varsi
1 dl sokeria
1 dl valkoista balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistus:

Valmista vinegrette.

Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi.

Karamellisoi sokeri kattilassa kullanruskeaksi.

Lisää puolet raparperin paloista ja sekoita. Lisää balsamico ja keitä kasaan.

Ota kattila liedeltä. Lisää oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää loput raparperipalat.

Valmista salaatti. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja leikkaa pitkiä suikaleita raparperista. Paista oliiviöljyssä pannulla vuohenjuusto kullanruskeiksi yhdessä raparperisuikaleiden kanssa.

Paahda auringonkukansiemenet kuumalla pannulla.

Revi salaatti lautasille. Lisää päälle paistettua vuohenjuustoa, raparperia ja auringonkukansiemeniä.

Lusikoi päälle raparperivinegretteä.

Raparperivinegretten ohje on uusimmasta viinilehdestä (4/2015).

Saatat tykätä myös

6 kommenttia artikkeliin ”Vuohenjuustosalaatti & raparperivinegrette

    1. Kannattaa kokeilla, Viini-lehdessä vinegrette tarjoiltiin grillatun valkoisen parsan kera. Ei varmasti yhtään hullumpi yhdistelmä sekään. 🙂

  1. Kiinnostava yhdistelmä raparperivinegrette vuohenjuuston kanssa. Hienoja kuvia. Jotenkin tuo sateinen ikkuna salaattilautasen takana näyttää mukavan levolliselta 🙂

  2. Onpa kaunis tuo ensimmäinen kuva! Ihana sadepäivän tunnelma.
    Ja hyvän kuulloinen salaatti ja vinegrette. Pitääkin kokeilla itskein tuota ohjetta 🙂

    1. Kiitos Sofia, sadepäivissä on tosiaan oma upea tunnelmansa. Tätä salaattia kannattaa nyt tehdä, kun raparpereja on hyvin tarjolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *