Wasabi Toast Skagen

Toast Skagen
Toast Skagen

Hyvää nimipäivää kaikki Terhi- kaimat, Tiiat, Teat, Terhikit, Doroteat, Dorat ja Dorritit!Eilen kyläilijöille olisi voinut tarjota Runebergin-torttuja, mutta mitä tarjotaan tänään? Jos nyt vähän juhlistetaan tavallisen Terhinkin päivää ja tehdään omalla tyylillä toast skagenit.

Lämpimän föhn-tuulen tänään puhaltaessa Terhin päivän toast skagenissa on keväistä fiilistä. Leipiin tulee wasabia, joka antaa leivälle kivan kipakan säväyksen. Lisäksi laitetaan runsaalla kädellä silputtua kevätsipulia ja lehtipersiljaa sekä nokare mätiä nostattamaan tunnelmaa. Kuohuva vaan puuttuu, mutta pärjätään hyvällä kahvilla!

Wasabi Toast Skagen

8 paahtoleipää
180 g isoja katkarapuja
4 -5 rkl kirjolohen mätiä
1 dl majoneesia
½ dl ranskankermaa
1 tl wasabia
½ limetin mehu
suolaa ja mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa
2 kevätsipulin vartta

Valmistus:

Sekoita kulhossa majoneesi, rankankerma, wasabi, limetin mehu, suola, pippuri ja puolet hyvin valutetuista katkaravuista.

Paahda leivät ja nostele päälle majoneesi-katkarapusekoitusta. Lisää päälle katkarapuja, vähän mätiä, hienonnettua kevätsipulia ja silputtua lehtipersiljaa.

Saatat tykätä myös

3 kommenttia artikkeliin ”Wasabi Toast Skagen

  1. Ihan hyvä, että täällä on suolaistakin tarjottavaa, makean vastapainoksi, vaikkakin Runebergin tortutkin ovat hyviä ja kyllä maistuu itsellenikin. Blogeja selaillessa olen huomannutkin, että suomi on kyllä aika makee maa 🙂

  2. Voi niin, olisinhan voinut tämänkin ”masiinan” kautta lähettää vielä Terhin päivä onnittelut, mutta onnea Terhille myös tänään lauantaina 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *