Wasabimuikut, uudet potut & herne-kurkkukastike

Wasabimuikut, uudet potut & herne-kurkkukastike

Paistetut muikut on mun suosikki lapsuudesta saakka, mutta nyt ne saavat piristävän kipakkaa wasabista potkua wasabi-seesamimausteseoksesta. Kyseessä on ihan valmis mausteseos, joten valmistus käy suunnattoman sukkelasti.

Herne-kurkkukastike

Wasabimuikkujen kaveriksi tehdään raikas herne-kurkkukastike ja keitetään tietenkin kattilallinen uusia pottuja! Maistuu taas ihan kesältä!

Wasabimuikut, uudet potut & herne-kurkkukastike (neljälle)

Wasabimuikut

400 g perattuja muikkuja
n. 1 dl ruisjauhoja
1 tl hienoa merisuolaa
1 rkl Santa Maria Wasabi-Sesame mausteseosta

paistamiseen voita ja rypsiöljyä

Herne-kurkkukastike

1 dl turkkilaista jugurttia
½ dl herneitä
½ kurkku siemenet poistettuna ja kuutiotuna
½ rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
2-3 rkl tilliä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Uudet potut

1 kg uusia pottuja
suolaa
tilliä

voita pottujen seuraksi

1. Tee ensin kastike. Aja ainekset sauvasekoittimella kevyesti, ei tarvitse olla ihan sileää. Laita jääkaappiin maustumaan
2. Keitä perunat suolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Poista keitetyt tillit ja laita tuoretta tillisilppua tilalle.
3. Mausta ruisjauhot suolalla ja wasabi-sesamemausteseoksella. Kääntele muikut lautasella jauhoseoksessa ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä ruskeiksi ja rapeiksi molemmilta puolin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *