Appelsiini-banaani-kurkumasmoothie

Appelsiini--banaani- kurkuma
Appelsiini–banaani- kurkumasmoothie

Iloisten väristen sitrushedelmien sesonki jatkuu, joten meillä niitä sujahtaa edelleen aika usein aamusmoothien joukkoon. Tämä smoothie on suloisen pehmeä ja raikas sekä se antaa varmasti kyytiä kaikille talvilentsuille, koska siinä on myös mukana kurkumaa.

Kurkuma eli keltajuuri on superterveysmausteen maineessa. Sen sanotaan muun muassa ehkäisevän kroonisia sairauksia, estrogeenisia syöpiä ja Alzhaimerin tautia sekä torjuvan masennusta. Kurkuman pitäisi parantaa aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta sekä alentavan kolesterolia. Tässä vain muutamia väittämiä. Löydät varmasti lisää terveysväittämiä, jos lähdet netistä tai kirjoista etsimään. Itse käytän kurkumaa silloin tällöin, kohtuudella, kuten kaikkea muutakin. Kurkuman liikakäyttö voi myös ärsyttää herkkää vatsaa.

Tuore kurkuma
Tuore kurkuma

Kurkumaa löytyy jauhettuna, mutta myös jonkun verran tuoreena. Tuore juuri muistuttaa vähän inkiväärin juurta. Tuore kurkuma on erittäin tehokkaasti värjäävää. Sitä käsitellessä kannattaakin laittaa kumihanskat käteen. Minä unohdin, mutta lopulta sain pahimmat jäljet pois käsistäni kookosöljyllä. Ehkä värin poistoon löytyy parempikin konsti. Tiedätkö sinä?

Appelsiini-banaani-kurkumasmoothie

1 appelsiinin ( tavallinen tai veriappelsiini) mehu puristettuna
1 kananmunan keltuainen
½ (pakastettuna) banaani viipaleina
1 tl tuoretta kurkumaa raastettuna tai ¼ tl kurkumaa maustejauheena
1 tl hunajaa
tilkka luonnonjugurttia

Valmistus:

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja juoma tasaiseksi.

Nauti heti !

2 thoughts on “Appelsiini-banaani-kurkumasmoothie

  1. Aika vähän sitä tulee käytettyä kurkumaa, vaikka olen myös kuullut sen hyvistä terveysvaikutuksista. Maistoiko sen olemassaolon tässä juomassa miten hyvin ? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *