Hunajainen inkivääri-porkkanakeitto

Hunajainen inkivääri-porkkanakeitto
Hunajainen inkivääri-porkkanakeitto

Ihanaa, kun satoi taas lunta, mittari painui pikkaisen pakkaselle ja maisema kaunistui. Jälleen voisi lähteä retkelle ja pakata eväitä mukaan. Kuuma keitto on mainio retkieväs, joka on helppo pakata mukaan termospulloon.

Hunajainen inkivääri-porkkanakeitto lämmittää ulkoilijaa mukavasti, mutta kyllä keitto toki maistuu yhtä herkulliselta kodin lämmössäkin. Testasin keittoon *Sam Aroman Deli hunaja & inkivääriä. Se antoi keittoon raikkaan ja makean säväyksen.

Mukavia talvipäiviä!

Hunajainen inkivääri-porkkanakeitto

tilkka rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 punasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 lehtisellerin vartta viipaleina
½ kg porkkanaa kuorittuna ja viipaleina
noin 8 dl kasvislientä
3 tl Sam Aroman hunaja inkivääriä
1 ½ dl kermaa
suolaa maun mukaan
kourallinen tuoretta korianteria

Valmistus:

Kuumenna öljy ja kuullota ensin sipuleita. Lisää sitten porkkanat ja lehtisellerit. Paahda sekoitellen vielä muutama minuutti.

Lisää kuuma kasvisliemi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset on kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää kerma ja hunaja. Kuumenna ja sekoita. Maista ja tarkista suola. Lisää keiton päälle hienonnettua korianteria.

*saatu tuotelahjana

Resepti: Sam Aroman Delin reseptivihkon ohjetta mukaillen

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Hunajainen inkivääri-porkkanakeitto

  1. Mulle tuli mieleen sun talvisesta retkeilystä sanat, ”nosta orhi jalkaa, rekiretki alkaa, helkkää tiu´ut pienet iloiset”… Ja tietysti reessä tätä lämmintä keittoa termoskannussa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *