Appelsiini-parsakaalisalaatti oliiveilla ja parmesaanilla

Appelsiini-parsakaalisalaatti
Appelsiini-parsakaalisalaatti

Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry ovat nimenneet kukkivat kaalit eli parsakaalin ja kukkakaalin vuoden 2016 vihannekseksi. Todella upea juttu, minäkin satun rakastamaan kaikenlaisia kaaleja – myös näitä kahta.

Tällä kertaa kokeilin höyrytetyn parsakaalin seuraksi appelsiinia. Näistä kahdesta syntyi ihanan raikas ja kevyt salaatti. Pikkaisen pistin herkkuja joukkoon, hieman vihreitä oliiveja ja parmesaani lastuina. Ne sopivat täydellisesti tähän salaattiin.

Appelsiini-parsakaalisalaatti
Appelsiini-parsakaalisalaatti

Salaatti sopii mainiosti, vaikka paistetun kanan tai lohen seuraksi. Tai myöhäisellä aamiaisella / lounaalla sen voi tarjota munakkaan ja hyvän leivän kera.

Appelsiini-parsakaalisalaatti

2 appelsiinia ( 1 tavallinen , 1 veriappelsiini)
1 parsakaali
10 vihreää oliivia ( kokonaisena tai viipaleina)
parmesaania lastuiksi höylättynä maun mukaan
tuoretta basilikaa maun mukaa

salaattikastike:

½ limetin mehu
½ dl oliiviöljyä
1 tl soijaa
1 tl dijonsinappia
1 rkl kiehuvan kuumaa vettä
1 cm tuoretta inkivääri raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Sekoita kastikkeen ainekset kannellisessa kulhossa. Ravista hyvin, niin että kastike sakenee.

Huuhtele ja leikkaa kukinnot irti. Höyrytä parsakaalin kukintoja viitisen minuuttia. Ne saavat jäädä napakoiksi. Voit myös keittää kukinnot nopeasti, mutta laita ne keittämisen jälkeen heti kylmään veteen niin väri pysyy kauniin vihreänä.

Leikkaa appelsiineista päät pois ja kuori kalvottomiksi terävällä veitsellä. Viipaloi malto renkaiksi.

Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja kaada kastike päälle.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *